Har halvert antall stryk på to år

En omfattende omlegging av matematikkundervisningen for sivilingeniør har halvert strykprosenten i faget matematikk 1 på to år. Snittkarakteren har forbedret seg fra C til B, og forskning på omleggingen viser at studentene er storfornøyde.

Professorene Frode Rønning (t.v.), Aslak Bakke Buan og Mette Langås synes det er viktig at studentene synes de er hørt i omleggingen av Matematikk 1 og 2 og Statistikk 1 for sivilingeniørstudenter ved NTNU. 

– Rundt 1700 sivilingeniørstudenter tar faget matematikk 1 ved NTNU hvert år. Det er rundt 80 prosent av alle ingeniørstudenter i landet. Tenk på all den tiden vi kaster bort i løpet av 56 timer med forelesninger i et semester dersom det ikke er effektiv bruk av læringstid, sier Mette Langås, professor i statistikk ved NTNU.