- Jeg har vært med på mye opp gjennom årene, blant annet som festivalleder i Nidaros Bluesfestival. Men dette tror jeg jammen er det desidert morsomste jeg har vært med på.

Her kan du se hva folk sikret seg av Britannia-interiør

Staselig antrukket

Ikledd en litt trang pikkolo-frakk og hatt – fra Britannia selvfølgelig – ser Jan Engen seg rundt i den ene av de to hallene i Charlottenlundhallen. En time etter at dørene til møbelmarkedet åpnet fredag klokken 10.00 kan han konstatere at over tusen personer har vært innom. Og folket bare fortsetter å ry inn mens vi snakker.

- Vi visste det ville komme mange, men dette overgår alle forventninger, sier han.

Artig

Sportsklubben har brukt rundt 600.000-700.000 kroner for å få til det gedigne bruktmarkedet. I over én måned har over 200 personer flyttet og transportert gjenstandene fra hotellet til hallen. Når alt forhåpentligvis er solgt i løpet av helga, har Engen et lite håp om millionoverskudd.

- Vi har sagt at vi håper på å sitte igjen med mellom 600.000 kroner og én million kroner. Alt avhenger av salget, men uansett er dette penger som kommer godt med til alle de over 2000 medlemmene vi har, sier han.

Berit Karlsen ser seg selv i speilet hun nettopp har kjøpt. For alt hun vet var det det samme speilet hun så inn i under sin egen bryllupsfest på Britannia.

- Hotellet er en del av byen, og jeg har vært en del der opp gjennom årene. Så jeg synes det er artig å få muligheten til å kjøpe ting som har vært der.

- Og utbyttet ble?

- Lampe og to senger til hytta, samt det speilet her som skal stå hjemme. Alt for 4500 kroner, smiler Karlsen.

Markedet fortsetter gjennom helgen, og søndag er det auksjon på de mer eksklusive tingene Britannia Hotel huset før oppussingen.

Lille speil på veggen. Berit Karlsen brukte 4500 kroner på senger, lampe og speil under bruktmarkedet.
Pikkolo. Driftsleder i Charlottenlund sportsklubb, Jan Engen hadde ikke drømt om at det så mange folk skulle komme til bruktmarkedet. Foto: Frank Lervik
Masse folk. Inventaret til Britannia Hotel selges og auksjoneres bort i helga. Bruktmarkedet i Charlottenlundhallen trakk mange folk fredag formiddag. Foto: Frank Lervik