Fant ni granater i Oppdal

Åtte bomegranater og en panserbrytende mausergranat er funnet ved Fritidsparken i Oppdal. Politiet og Forsvaret er varslet.

Eksplosivt: Eksplosivryddere fra Forsvaret tok ut elleve bombegranatkastere og 2000 skudd fra friluftsområdet like nord for Oppdal sentrum, i skogen mellom golfbanen og bomstasjonen til Orkelsjøveien i 2014. Nå er det gjort nye funn. 

Det er Olav Fredrik Snøfugl Killingberg (12) og Iver Folstad (17), begge fra Støren, som har gjort funnene i skogen like nord for Oppdal sentrum. De to er ivrige søkere etter etterlatenskaper fra andre verdenskrig og har søkt i området med metalldetektorer. Foruten granatene har de den siste tiden funnet en bajonett, flere hylser, vinflasker, bokser, ammunisjonskasser og en bunker som var fylt opp av tyskerne med søppel. Her gjorde de to også funn i 2014.