- Det er fint at bystyret får en oppdatert og grundig gjennomgang av alternativer til en storhall på Nidarø. Men mitt standpunkt står ved lag. Jeg kan ikke se at det finnes økonomiske muligheter til å gjennomføre bygging et annet sted. Mitt standpunkt om Nidarø står ved lag med mindre noen har tenkt å gi kommunen en gave på en milliard eller mer.

Slik kommenterer ordfører Rita Ottervik (Ap) byutviklingskomiteens vedtak om å be rådmannen utrede alle alternativer til en kombinert idretts-, messe- og konserthall på Nidarø. Spørsmålet om utredning av alternativer skal behandles i bystyret 29. september. Det er politisk flertall for en slik gjennomgang, og rådmannen får trolig i oppdrag å lage nye kostnadsoverslag over ulike alternativer - og hva salg av tomten på Nidarø kan gi dersom den gjøres om til boliger.

Vil innse at Nidarø er eneste mulighet

Ordfører Ottervik er fortsatt sikker i sin sak: Nidarø-planen, der Trondheim Spektrum skal bygge storhallen, er det eneste alternativet som lar seg gjennomføre.

- Så en ny utredning er bare en skinnprosess for å legge en demper på diskusjonen?

- Jeg tror det er klokt å få en sak som går gjennom alternativene på nytt slik at bystyret får oppdatert informasjon og nye tall. Jeg er sikker på at det vil vise at det ikke finnes reelle alternativer. Når alle fakta ligger på bordet vil mange innse at dette er den eneste muligheten for å få til et slikt prosjekt. Alternativet er ikke å bygge en ny messe- og konserthall, og det kan være katastrofalt for Trondheim, sier Ottervik.

- Du har tidligere sagt at debatten er over, og at hallen skal ligge på Nidarø. Hvorfor skal man da gjennomgå alternativene?

- Jeg vil ikke at de store messene i fremtiden skal bli lagt til Bergen. Derfor må vi bygge en messehall på Nidarø. Men siden det har oppstått en debatt om grunnlaget for det vedtaket bystyret allerede har fattet, så vil en slik gjennomgang være nyttig for å få frem at alternativene ikke lar seg gjennomføre, sier Rita Ottervik.

Advarer mot skinnmanøver

Høyres kommunalråd, Ingrid Skjøtskift, retter en advarende pekefinger mot Ap.

- Arbeiderpartiet skal vite at dersom denne nye utredningen bare er en skinnmanøver så løper de en stor risiko. Det minste denne byen fortjener er en reell utredning. Det er ingen tvil om hva folk i Trondheim mener om planene om å bygge denne hallen på Øya, sier Skjøtskift.

Hun håper den nye gjennomgangen av alternative planer, og nye økonomiske beregninger om alle planene, blir gjort på en ordentlig måte - og at rådmannens arbeid samtidig må se på svakhetene som er kommet frem rundt planene på Nidarø.

- Dette må ikke være et bestillingsverk til rådmannen som underbygger Aps holdning om at den nye hallen skal ligge på Nidarø, sier Skjøtskift.

OPPDATER DEG PÅ DEBATTEN OM STORHALLEN - HER ER ALLE SAKENE

Advarer: Kommunalråd Ingrid Skjøtskift (H) advarer Ap mot å gjøre den nye utredningen av alternativer til Nidarø til en skinnmanøver. Foto: jens petter søraa