Både Ingrid og Stig Kleive begynte å chatte på tekst-tv-siden, som het sms-prat, bare på tull. De var ikke ute etter å finne kjærligheten, men viste snart interesse for hverandre.

- Pengene på kontantkortet gikk fort unna når vi begynte å taste med hverandre på sms-prat. Det var jo 1,50 kroner per melding, sier Ingrid Kleive fra sofaen der hun sitter med sin kjære Stig.

Det finnes over 1,5 millioner norske profiler på datingapper og sjekkesider. Adresseavisen vil sette søkelyset på hvordan sjekking har utviklet seg gjennom serien «Kjærlighet ved første klikk».

Laget gåte

Paret mimrer tilbake til forholdets begynnelse tilbake i 2000. Da var det vanlig at man sendte inn tekstmeldinger som vistes på chatten. Det var derimot ikke like lett å bli kjent utenfor tekst-tv-universet. Det var ikke lov til å legge igjen personlig informasjon, som telefonnummer og bosted. Det fant derimot Ingrid en løsning på.

- Jeg laget en gåte, som gikk over flere tekstmeldinger, som skjulte telefonnummeret mitt. Hvis slike ting ble oppdaget av en administrator ble man utestengt fra siden, sier Ingrid.

Hva er dine beste og verste datingopplevelser? Hvordan fant du kjærligheten? Send oss din historie.

Ingen andre enn Stig oppdaget gåten, og han satte i gang arbeidet med å løse den. Også moren hans hjalp til for å finne ut hva svaret kunne være.

- Jeg husker at vi satte tekst-tv på pause for å finne ut hva meldingene betydde, sier Stig.

Heldigvis kom han frem til svaret og kunne sende Ingrid en tekstmelding. De neste ukene sendte de tekstmeldinger frem og tilbake og snakket i telefonen. De visste fortsatt ikke hvordan den andre så ut.

- Ingrid sendte meg et brev. Der lå det med et profilbilde. Det var første gang jeg så henne, forteller Stig, mens han ser bort på kona.

Forelsket seg

Paret begynte å forelske seg allerede før de hadde møttes.

- Vi fant tonen så godt når vi snakket på telefonen at jeg begynte å bli forelsket i ham før jeg hadde sett ham, sier Ingrid.

Stig hadde også den samme følelsen.

- Jeg følte nesten at vi var i et forhold. Vi visste jo nesten hva den andre skulle gjøre gjennom dagen, sier han.

Første date

Noen uker etter at de kom i kontakt med hverandre møttes de for første gang.

- Jeg sendte tilfeldigvis melding om at jeg var på City Syd og han dukket opp. Vi pratet sammen i flere timer. Vi var nok nervøse begge to, forteller Ingrid.

Før hun kom hjem tikket det inn en melding på telefonen med spørsmål om de skulle møtes igjen. Paret hadde flere møter, og det tok bare noen dager før Ingrid møtte familien til Stig. Noen måneder senere var de samboere. Ingrid og Stig giftet seg i 2005 og har fått tre barn, og bryllupsbildet henger på veggen i huset på Børsa i Skaun.

Stig og Ingrid Kleive kom i kontakt med hverandre på sms-praten på tekst-tv i 2000. Nå er de gift og bor sammen på Børsa i Skaun.

- Mer opptatt av utseende

Stig tror at det var mer spenning med å bli kjent med noen man var interessert i før sjekkesider og sjekkeapper ble vanlig.

- Hva har skjedd med å møte noen for så å prøve å sjekke dem opp? Jeg mener det tar bort noe av spenningen, sier han.

Ingrid tror også at sjekkeapper gjør at man blir mer opptatt av utseende.

- Nå er det jo bare å sveipe noen til side på grunn av et bilde. Man kan møte noen ny hver dag med sjekkeappene, sier hun.

- Vi hadde tastet sammen i én måned før jeg så et bilde av Ingrid. Det gjorde at vi ble bedre kjent med hverandre først. Det kan være en fordel når man leter etter noe mer seriøst, skyter Stig inn. ​

De har begge noen råd til hvis man leter etter noen å være sammen med.

- Vær deg selv, sier Ingrid.

- Ta dere tid til å bli kjent med hverandre. Og ikke forvent at du blir stormforelsket med en gang, avslutter Stig.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.