Linda Karlsen (36) fra Inderøy og John Andreas Karlsen fra Sunnmøre (30) fant kjærligheten på nettsiden Firstdate.

- Det første jeg la merke til på bildet hans var de fine brune øynene. Også likte jeg måten han var på. Han var ikke så rett på sak som en del andre, sier Linda Karlsen.

Det finnes over 1,5 millioner norske profiler på datingapper og sjekkesider. Adresseavisen vil sette søkelyset på hvordan sjekking har utviklet seg gjennom serien «Kjærlighet ved første klikk».

Nervøsiteten på topp

Et par måneder etter at de begynte å snakke sammen på dating-siden møttes de for første gang. John Andreas bodde i Sykkylven på Sunnmøre på det tidspunktet, mens Linda bodde i Sverige. Hun dro på ferie for å besøke familie som bodde i nærheten av John Andreas.

30-åringen husker godt stemningen første gang de møttes.

- Det var spennende. Nervøsiteten var på topp. Heldigvis gikk det bra, sier John Andreas Karlsen.

Etter det første møtet kom paret veldig godt overens, og tilbrakte mye tid på Skype.

- Vi snakket sammen når vi hadde mulighet og tid, husker Linda.

Hva er dine beste og verste datingopplevelser? Hvordan fant du kjærligheten? Send oss din historie.

Frieri

Paret har nå vært sammen litt over tre år og har flyttet til Verdal. Før de flyttet tilbake til Nord-Trøndelag fikk Linda en koselig lapp.

- Vi hadde en periode der vi og barna skrev lapper til hverandre. En dag fikk jeg en post-it-lapp med teksten «Vil du gifte deg med meg?» og bokser der jeg kunne krysse av ja, nei eller vet ikke, forteller hun.

Først trodde Linda at John Andreas spøkte, men da hun skjønte at han mente det alvorlig krysset hun selvfølgelig av i ja-boksen.

- Ufattelig nok, så gikk det bra, sier John Andreas.

- Frieriet var nok litt utradisjonelt. Vi hadde den lappen klistret til pc-skjermen ganske lenge. Jeg synes at det var veldig søtt, sier Linda.

Åpenhet

Paret giftet seg i 2014, omtrent ett år etter at de møttes.

John Andreas har den kroniske sykdommen MS, som angriper nervesystemet. Han var hele tiden åpen til Linda om at han har sykdommen.

- Sykdommen er uansett en del av den han er. Det er kanskje ikke like lett å planlegge, men vi lever livet så godt vi kan, sier Linda.

John Andreas setter stor pris på at kona har vært støttende.

- Hun er åpen og vanvittig snill, støttende og ærlig, sier han.

- Vær ærlig

Linda har noen tips til hvordan man kan lykkes hvis man ønsker å finne en kjæreste på nett.

- Vær ærlig. Hvis du ikke er det, så kommer du ikke noen vei. Det er lett å ikke være ærlig når man sitter på andre siden av en pc-skjerm, men det blir noe helt annet når man skal møte noen. Da blir man fort avslørt hvis man ikke er ærlig, sier Linda.

John Andreas mener at det er bare å hoppe ut i det hvis man vurderer sjekking på en datingside.

- Ta sjansen, enten så går det bra eller så gjør det ikke det. Det kan også være enklere å komme i kontakt med personer på nett. Man snakker en del sammen før man avtaler et møte, sier han.

Møter spennende folk

Linda mener at det åpner for muligheter man ikke ville hatt ellers.

- Internett åpner for å møte mange flere mennesker enn man ville gjort hvis man bare dro ut på byen. Man møter mange spennende folk, men selvfølgelig også noen idioter. Jeg tror også at når man blir kjent med noen på nett, så tør man kanskje å vise seg frem på en annen måte. Det kan av og til være lettere å skrive enn å åpne seg for noen ansikt til ansikt, sier hun.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.