Cornelia Edwine Thötinen (25) bor i Stjørdal. Johnny Aunvik (31) bor på Hitra. De er begge drosjesjåfører. Johnny hadde brukt Tinder i noen måneder, mens Cornelia hadde vært på sjekkeappen i bare noen uker. Hun hadde forsøkt å bruke appen Tinder tidligere da alle drev og snakket om den, men den ble slettet fort. Hun ga appen et nytt forsøk, noe hun ikke angrer på i dag.

- Jeg fant da Cornelia på Tinder, og hun hadde lagt ut Snapchat-kontoen sin i profilteksten. Jeg la henne til på Snapchat og fortalte hvor jeg hadde funnet henne. Vi snakket på Snapchat i noen dager før vi matchet på Tinder faktisk, forklarer Johnny.

- Det var jo litt gøy at vi matchet på Tinder etter at vi hadde snakket på Snapchat, legger Cornelia til.

Det finnes over 1,5 millioner norske profiler på datingapper og sjekkesider. Adresseavisen vil sette søkelyset på hvordan sjekking har utviklet seg gjennom serien «Kjærlighet ved første klikk».

- Kjemien stemte

Det første møtet var ganske spontant. Johnny skulle kjøpe seg bil i stjørdalsområdet, og tenkte at han kunne slå to fluer i en smekk.

- Jeg var utrolig nervøs. Men man må satse for å lykkes. Jeg ble positivt overrasket og vi satt lenge og snakket. Jeg følte kjemien stemte allerede da, sier Cornelia.

- Det var utrolig koselig og det ble ganske sent, sier han.

Hva er dine beste og verste datingopplevelser? Hvordan fant du kjærligheten? Send oss din historie.

Var nysgjerrig

Ingen av drosjesjåførene var på sjekkeappen med formål om å få seg kjæreste. Johnny innrømmer at han var nysgjerrig.

- Målet var å bare snakke med folk, men føler jeg har skutt gullfuglen nå, sier Johnny fornøyd. Cornelia på sin side snakket ikke med så mange før Johnny dukket opp.

- Jeg brukte den mest for moro skyld, fastslår hun.

- Litt kleint

Det nyforelskede paret har vært sammen noen måneder, men hvordan har de fortalt venner og familie om hvordan de møttes?

- Jeg tror Cornelia synes det er litt flaut. Vi har en del felles bekjente, så det har vel blitt sagt at vi møttes via venner?

- Jeg synes det er litt kleint, men nå er det vel ingen hemmelighet? Vi møttes på Tinder, mamma! Vi lever i 2016, dette blir mer og mer normalt, sier hun.

- Kjøttmarked

Det positive med sjekkeapper er at de er tilgjengelig hele tiden mener Johnny.

- Kanskje får du en match på Tinder mens du venter på bussen. Det er jo også et godt hjelpemiddel for dem som aldri er ute på byen. Men det negative er at dette også er et kjøttmarked, sier han.

- Jeg er enig med Johnny, men det er ikke alle som er kun ute etter et ligg. Uansett så tror jeg alle kommer til å finne kjærligheten en eller annen gang. Om det er på butikken, byen eller Tinder, sier hun.

Drosjesjåførene bor på henholdsvis Hitra og Frøya. Foto: privat

Selv om Cornelia og Johnny har funnet lykken, er det ikke alle på samme alder som forteller om sine Tinder-opplevelser.

- Jeg vet faktisk ikke om noen av kompisene mine bruker appen, det er liksom ikke det vi snakker om når vi står og mekker bil, sier han.

- Jeg kjenner spesielt ei som bruker Tinder. Hun bruker vel appen som rene pølsebutikken, sier Cornelia.

Pendler

Nå pendler kjærestene mellom Hitra og Stjørdal, men i fremtiden ser paret for seg at den ene parten flytter.

- Vi tar ting med ro, man trenger ikke haste seg inn i et samboerskap, mener Johnny, og får bekreftet sine tanker av sin kjære.

- Vi har ikke diskutert flytteplaner og giftemål. Vi bruker tiden godt og ønsker å bli mer kjent med hverandre. Å haste seg inn i et forhold har ødelagt forhold før, og jeg føler jeg blir kvalm dersom alt går så fort, sier Cornelia.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.