24. oktober 2011 sendte Jøran Bugten fra Trondheim en såkalt «flørt» til Malin Balstad fra Sortland gjennom datingsiden Sukker.no. De hadde begge nettopp laget seg profil på Sukker.no.

- Vi tenkte begge at dette var noe vi skulle prøve for moro skyld, sier Jøran.

Jøran og Malin flyttet etter hvert til Trondheim etter å ha pendlet mye frem og tilbake mellom Bodø og Sortland.

Det finnes over 1,5 millioner norske profiler på datingapper og sjekkesider. Adresseavisen vil sette søkelyset på hvordan sjekking har utviklet seg gjennom serien «Kjærlighet ved første klikk».

- Finere i virkeligheten

I den første meldingen sendte Jøran et bilde av en hund med teksten «hvem er du?» under. Malin svarte «æ e mæ, kem e du?». På den første dagen gikk det i enkle og ukompliserte spørsmål som hva man gjorde den dagen og hva man jobbet med. Neste dag satte de på webkameraet slik at de kunne se hvem som var på andre enden av nettkabelen.

- Vi utvekslet telefonnummer, og det ble sendt meldinger hele dagen, fortsetter han.

På dag tre, altså 28. oktober 2011 bestilte Jøran flybillett for å reise på besøk til Malin.

- Malin syntes jeg var mye finere i virkeligheten. Kjemien mellom oss stemte, og vi fikk hele helga sammen før jeg måtte reise hjem, forteller Jøran.

Brått forelsket

Ei uke etter at den første meldingen med bilde av en hund hadde blitt sendt, ble de sammen. Den første tiden som kjærestepar var preget av mange helgeturer, både til Sortland og Bodø. I februar 2012 flyttet Malin inn til Jøran, som bodde i Bodø på den tiden.

- I april 2013 ble Malin gravid og samme høst flyttet vi til Trondheim hvor vi kjøpte vår første leilighet sammen. I desember fikk vi datteren vår Åse, forteller Jøran.

Jøran og Malin fikk datteren Åse i desember i 2013. De fant hverandre på den norskeide datingsiden Sukker.no.

Hva er dine beste og verste datingopplevelser? Hvordan fant du kjærligheten? Send oss din historie.

I sommer ble familien komplett med hunden Ask. Jøran er glad for at nettflørten endte med en lykkelig familie i trønderhovedstaden.

- Datingsiden var en enkel måte å komme i kontakt med andre personer som søker etter det samme. Men for oss ble bruken av datingsiden kortvarig, siden forelskelsen kom så raskt. Men nettdating er en spennende måte å prøve å finne lykken på, sier Jøran Bugten.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.