Forhandlinger pågår. Det bekrefter advokat Bjørn M. Brauti på vegne av Malvik kommune og advokat Christian Lundin som representerer 26-åringen.

Det var i forrige uke at Brauti la frem kommunens tilbud. Det kommer i tillegg til de 1,6 millionene kommunen allerede har utbetalt og omtales som en såkalt barneerstatning. Den omhandler menerstatning og inntektstap.

Advokat Lundin har fremsatt et krav på 10 millioner kroner, med fratrekk for 1,6 millioner kroner. Hva kommunen har tilbudt, vil ikke partene si noe som helst om.

Berammet rettssak

Oppnås ikke enighet, vil erstatningsbeløpet bli behandlet i Sør-Trøndelag tingrett. Rettssaken er forhåndsberammet til 22. november og tre dager er satt av til forhandlinger.

Siden saken gikk for tingretten for et års tid siden, har både kommunen og Sommer Hoel skiftet advokater. I et prosesskriv til tingretten påsto advokat Arnfinn Andersen at Malvik kommune skulle betale mobbeofferet 8,3 millioner kroner.

Det foreligger relativt få dommer der det er utbetalt erstatning til fornærmede etter mobbing i grunnskolen. For to år siden ble Vestby kommune dømt til å betale 1,8 millioner kroner i erstatning til en da 26 år gammel mann.

Selv i voksen alder er mannen preget av problemene i oppveksten. Han lider av posttraumatisk stressyndrom og går på medisiner. 1,6 millioner av erstatningen er for tapte fremtidige inntekter.

Var klar over mobbingen

Gjennom mer eller mindre hele skolegangen ble mannen utsatt for mobbing fra medelever. Sammen med moren gikk han til sak mot kommunen. 26-åringen hevdet at de aktuelle personene ved skolen var klar over mobbingen, men gjorde ikke noe for å få slutt på den.

Follo tingrett valgte å tro på 26-åringen og slo fast at de aktuelle personene ved skolesystemet i kommunen var klar over mobbingen.

Retten konkluderte også med at skoleledelsen opptrådte uaktsomt, ved ikke å sette i verk relevante tiltak mot mobbingen. I 2013 ble en 23 år gammel mann tilkjent erstatning, etter at han gikk til sak mot Søgne kommune for ikke å gripe inn da han ble utsatt for mobbing.

Erklært ufør

I Line Sommer Hoels sak fastslo Sør-Trøndelag tingrett i november 2015 en klar sammenheng mellom mobbingen og et seksuelt overgrep på ungdomsskolen og de skadene hun i dag har. Hun er ett hundre prosent ufør, og i underpostene lister advokat Christian Lundin opp hva Sommer Hoel har krav på av hjelp og støtte.

En anke til lagmannsretten ble trukket av formannskapet i Malvik på nyåret.