Kesah Weaver og Donnisha Brummage er sikker på at USAs neste president blir en kvinne. Mandag morgen avla de sine forhåndsstemmer.

- Det blir så flott med en kvinne på toppen, det blir en historisk dag for USA og hele verden, sier de to.

De to venninne var grytidlig oppe mandag formiddag for å forhåndsstemme foran presidentvalget i USA 8. november. De stemte begge på Hillary Clinton, og er overbevist om at mange kvinner gjør nettopp det.

Tenker på barna

- Donald Trump er en kjeltring og en bølle som ikke har noe å gjøre som president. Jeg har ikke brukt stemmeretten min ved presidentvalg så mange ganger før, men denne gangen er det viktig. Derfor er jeg sikker på at mange kvinner som ikke har stemt så ofte før, kommer til å gjøre det denne gangen. Og derfor blir det Hillary Clinton som vinner. Hun har den beste politikken og er mest egnet til å være president. Hillary tenker på barna, og derfor er det viktig at det er hun som vinner.

Dødt løp i Florida

Meningsmålingene i Florida viser et jevnt løp mellom Donald Trump og Hillary Clinton, ni dager før valget. Vippestaten helt sør i USA har hele 29 valgmannsstemmer i presidentvalget, og regnes som avgjørende å vinne for den som skal flytte inn i Det hvite hus.

I Miami har det vært mulig å forhåndsstemme i lang tid, og oppmøtet så langt tyder på at mange benytter seg av anledning til å gi sine stemmer allerede nå. Like etter klokka 07.00 mandag morgen, lokal tid, åpnet stemmelokalene i sentrum av Miami, og en rekke mennesker sto klar til å stemme både i presidentvalget, kongressvalget og avstemning om en rekke lokale spørsmål i staten Florida.

FBI-etterforskning endrer ingenting

Kesah og Donnisha har troppet opp på valglokalet den første ukedagen etter at det ble kjent at FBI igjen har åpnet etterforskning i e-mail skandalen som har preget den amerikanske valgkampen i lang tid.

- Den saken har vi hørt så mye om tidligere, jeg tror ikke det kommer til å endre noe som helst. Hillary Clinton er den beste kandidaten, og derfor fortjener hun vår støtte nå, sier Kesah Weaver.

De siste nasjonale meningsmålingene viser at Trump har tatt noe innpå de siste dagene, men et gjennomsnitt av målingene viser fortsatt at Clinton leder an.

I gang: Forhåndsstemmingen er igang i Florida, og manger møter opp tidlig for å stemme på USAs neste president. Foto: Rune Petter Ness