Det kommer frem når Venstre tirsdag formiddag presenterer sitt alternative statsbudsjett for 2017.

Dermed går både Venstre og KrF til budsjettforhandlingene for å stanse regjeringens kuttplaner i landets største venture-fond.

- Vi støtter en mandatutvidelse. Men forslaget om lukke dagens venture-mandat og trekke ut 1,25 milliarder kroner fra fondskapitalen til Investinor er dårlig begrunnet fra regjeringens side, sier Venstres finanspolitiske talsmann, Terje Breivik.

Han tror regjeringens kuttplaner for Investinor i Trondheim blir lagt til sides.

- Dersom dette er viktig for regjeringen å opprettholde, har regjeringspartiene en svært tung jobb foran seg, sier Breivik til Adresseavisen.

Rabalderet om kuttene i Investinor startet allerede da statsbudsjettet ble lagt frem. Det kan du lese mer om her.

- Uten begrunnelse

Venstre støtter mandatutvidelsene regjeringen foreslår for tidligfasen, men vil at regjeringen nå lager et partssammensatt utvalg til å gjøre en total gjennomgang av alle risikovirkemidler som finnes i Norge for unge bedrifter.

- Vi trenger en NOU som ser på hele løpet. Fra oppstarter, såkorn, tidligfase til venture og unoterte aksjer. I mellomtiden fremstår det som ufornuftig å rigge ned på de virkemidlene som er i sving i venture fra Trondheim, sier Breivik.

Breivik peker på at budsjetthøringene i Stortinget for mange av aktørene kom til å handle om nettopp Investinor og de foreslåtte kuttene.

- Tilbakemeldingen fra aktørene, bransjen og organisasjonene var unison, sier Breivik.

LES MER OM KRITIKKEN HER.

Kritikk fra egne

Budsjettforhandlingene mellom støttepartiene Venstre og KrF og regjeringspartiene Høyre og Frp starter onsdag ettermiddag.

Ved siden av motstanden fra støttepartiene, har regjeringens kuttplaner for Investinor utløst sterk kritikk fra egne rekker i Trondheim.

Frps Sivert Bjørnstad, som også sitter i næringskomiteen på Stortinget er lettet over beskjedene fra Venstre og KrF.

- Det er fint at Venstre og KrF gir såpass klare signaler. I noen saker er det bra at det er Stortinget som skal ha siste ord. Etter den massive kritikken som kom i komiteens budsjetthøringer, er det vanskelig å finne folk som synes at det er en god idee å rigge ned Investinor. Med Venstre og KrFs klare standpunkter, ligger det nå godt an til et bra forlik, sier Bjørnstad.

Her skriver Adresseavisen på lederplass at Regjeringen legger opp til å la Investionr rotne på rot

Vil utvide

Høyres påtroppende gruppeleder i Trondheim, Ingrid Skjøtskift, er enig med Bjørnstad.

- Både Venstre og KrF fortjener honnør. Stortinget har bedt regjeringen utvide og forsterke mandatet til Investinor. Nå er det å håpe at man faktisk gjennomfører Stortingets bestilling. Investinors mandater må ikke bare utvides fremover i kjeden som regjeringen har foreslått, men også utides slik at Investinor kan operere senere i kjeden på unoterte aksjer, sier Skjøtskift.