Langs 8. gate i Lille Havanna Miami er motsetningene store, også blant de som har reist til USA for å finne lykken. Mens lunsjkameratene fra Cuba fyrer seg opp over Hillary Clinton og håper på Trump, frykter mange andre at Donald i Det Hvite hus vil ødelegge drømmen om et liv i USA.

Inne på den lille dagligvarebutikken, som Gabriels nevø driver i Lille,  har Gabriel slått seg ned på en stol innenfor døra. I januar i år reiste han fra Managua til Miami for å finne seg et nytt liv.

- Jeg hadde det ikke så verst i Managua, men jeg ville prøve noe nytt, starte på nytt. Nå jobber jeg på en bensinstasjon i området. Jeg klarer meg selv og gjør ikke noe galt. Jeg blir redd når jeg hører at Donald Trump vil kaste ut sånne som meg. Det er urettferdig, jeg følger bare den amerikanske drømmen, sier 27-åringen fra Nicaragua.

11 millioner mennesker

Republikanernes presidentkandidat, Donald Trump, har gjentatte ganger angrepet både Hillary Clinton og president Barack Obama for å ikke holde en tøff linje overfor immigrantene som bor i USA.

Ferske tall fra Migration Policy Institute (MPI), offentliggjort i avisa Miami Herald nylig, viser at det oppholder seg over 11 millioner immigranter i USA som ikke har sine papirer i orden. Mange av dem har bodd her i årevis, er etablert med jobber og har barn som er født og vokst opp i USA. I Florida regner MPI at det befinner seg et sted mellom 790 000 og en million ulovlige immigranter.

Frykter fremtiden

- Jeg kan selvsagt ikke stemme her, men jeg er redd for hva som kan skje dersom Trump vinner. Jeg regner med at jeg da må gi opp dette livet, og reise hjem til Managua. Jeg er ung og kan klare meg, men det er mange andre som har vært her mye lenger enn meg. Hva vil skje med barna dersom foreldre blir deportert. Hva vil skje med alt arbeidet disse folka utfører? sier Gabriel Martinez.

Bare bullshit

Noen hundre meter lenger oppi 8. gate i Lille Havanna er det lunsjtid for Jose Montagne, Humberto Sanchez og Ramon Silva. De er alle eksil-cubanere og som de selv sier - 100 prosent republikanere. Over et lite glass og en feit sigar diskuterer de den siste utviklingen i valgkampen. De snakker høylydt sammen på spansk, og har svært lite til overs for Hillary Clinton.

Det er ikke cubanerne som har mest å frykte med Trumps nye politikk. De sees på, i motsetning til mexicanere og andre fra Latin-Amerika, mer som flyktninger enn immigranter. I Miami er derfor det cubanske miljøet de som minst frykter Trumps planer om å bli sendt hjem, mens et stort antall mennesker fra andre land i nærheten kjenner mer på frykten for en ny politikk med Donald Trump som president.

- Det cubanske miljøet her i Miami er splittet i synet på Trump, men det skyldes at media og Clinton-kampanjen bare forsøker å skremme dem til å støtte Hillary. Trump er ikke perfekt, men han er det USA trenger nå. Han vil ikke kaste ut 11 millioner mennesker, det er "bullshit". Det er de kriminelle han vil sende hjem, og det gjør han rett i. De som vil jobbe og klare seg selv skal selvsagt ikke sendes ut, sier Jose Montagne som driver en cubansk sigarbutikk rett rundt hjørnet.

Humberto patter på sigaren sin og kan fortelle at Norge og Europa må lære av Trump. Han mener den europeiske innvandringspolitikken er naiv og skremmende, og er redd Hillary Clinton vil følge samme linje om hun vinner valget. Selv kom han fra Cuba til Miami for 21 år siden som politisk flyktning.

- Se hva som skjer i Aleppo og Mosul nå. Hvor mange av dem som flykter vil komme hit eller til Europa tror du? De arabiske landene vil ikke ha dem. Vi skal slippe inn folk vi ikke aner hva vil gjøre her. Det skremmer meg at USA kan velge en president som vil åpne grensene våre og la terrorister strømme til landet, sier Humberto.

Trump vil ordne opp

Dette er ikke lunsjbordet for de som er interessert i en nyansert debatt om de to presidentkandidatens styrker og svakheter. Hillary Clinton er en kjeltring og farlig for USA, slås det fast.

- Hver gang hun møter et problem eller gjør en feil tenker hun på hvem hun kan skylde på, eller hvordan hun kan skjule det. Trump er ikke en karrierepolitiker som er full av løgn og korrupsjon. Han vil ordne opp, så vil han etter en periode eller to gå av og konsentrere seg om forretninger igjen.  Vi trenger noe nytt i USA før vi drukner i utenlandsgjeld og kineserne tar over alt. Vi vet at alt han sier ikke er helt sant, men han lyver ikke hele tiden som Clinton gjør. Han er det beste valget for oss nå, slår Jose Montagne fast

27 år gamle Gabriel Martinez kom fra Nicaragua til Miami i januar. Nå jobber han på en bensinstasjon og klarer seg selv. - Men jeg er redd for at Donald Trump vil kaste meg ut dersom han vinner, sier Martinez. Foto: RUNE PETTER NESS
Det kryr av sigarfabrikker og sigarbutikker i Lille Havanna. Cubanere står for det meste av virksomheten. De er splittet mellom tilhengere av Clinton og Trump langs den travle gaten som utgjør den cubanske bydelen i Miami der det bor over en million cubanere i følge amerikanske immigrasjonsmyndigheter. Foto: RUNE PETTER NESS