Drosjesjåfør Jorge Castro snakker som en foss, om Cuba, USA, Hillary Clinton og om "tullingen" Donald Trump.

- Obama og Clinton vil åpne opp for større handel og aktivitet mellom USA og Cuba. Det får de eldste eksilcubanere til å hate dem. De ser på dem som kommunister. De som kom fra Cuba på 60-tallet er alle knallharde republikanere som støtter Trump i dette valget. De hatet John F. Kennedy, de hatet Bill Clinton, de hater Barack Obama og selvfølgelig hater de også Hillary Clinton. Men de unge, de som har kommet over etter 80-tallet, er demokrater og håper på et bedre forhold mellom gammellandet og USA, sier Jorge Castro.

Krangler med kona

Selv kom han til USA på 60-tallet, og ble med en gang demokrat i sitt hjerte som han sier. Men han krangler stadig med cubanere i Lille Havanna som ser kommunister bak hvert gatehjørne.

- Jeg kan ikke diskutere politikk med kona mi engang uten at vi begynner å krangle. Hun er av den gamle sorten cubanere. Vi havner i krangel om Hillary Clinton hele tiden. Vi løser det ved å snakke om andre ting enn politikk. Jeg har allerede stemt på Hillary, og tror hun kommer til å vinne her i Florida. Det må det latinske miljøet sørge for, sier Jorge.

Ingenting å frykte

Cubanere i Miami er splittet i synet på det amerikanske valget. Noen mener Trump gjør helt rett i å sende ulovlige immigranter hjem, mens andre er redd for at Donald Trump som president skal stenge igjen for en åpning mot Cuba som Obama har stått for de siste årene.

- Det er ikke cubanerne som vil bli deportert om Trump tar over. Vi er beskyttet av lover som gjelder for oss som politiske flyktninger. Så lenge vi har satt foten på amerikansk jord er vi sikret opphold. Men mange av de republikanske cubanerne hater fortsatt Cuba og de politiske lederne der. De vil gjøre alt de kan for å fortsatt opprettholde boikotten. Under Obama har dette blitt åpnet opp. Nå går det daglig 11 flyavganger mellom Cuba og Miami, det er mange som ikke ønsker en slik utvikling, sier Jorge Castro.

Miami kan avgjøre

Jorge bruker tiden mellom drosjeturene til å oppdatere seg på politikken. Han tror de unge cubanerne og immigranter fra Latin-Amerika vil avgjøre valget til Hillarys fordel i den viktige vippestaten helt sør på vestkysten i USA.

- Florida er tredelt på mange måter. I Miami er det flest demokrater, mens det lenger nord er flest som stemmer på det republikanske partiet. Nå gjelder det bare at så mange som mulig her i Miami-området bruker stemmeretten sin. Det er vi som kan avgjøre hele dette presidentvalget, og sørge for at Hillary tar over, sier Jorge Castro.