Vi har snakket med noen av de kvinnene som utgjør Hillary Clintons grunnfjell i USA. Her er deres grunner til at de stemte på henne.

Margon Steinberg er mest glad det hele er over nå. Hun er lei og provosert over en valgkamp som har handlet om å kaste dritt på motstanderen og som har kostet over 100 millioner amerikanske dollar.

- Vi er over 350 millioner mennesker i dette landet, men klarer ikke å komme med opp andre enn disse to kandidatene. Det er trist. Vi har da vel smartere og bedre folk å stille opp med enn dette. Jeg skulle helst ha sett at det fantes andre kandidater, men det gjør det jo ikke og man må jo velge en av dem, sier Steinberg.

Kvinners rettigheter

Michelle Shafaro er opptatt av kvinners rettigheter, lik lønn for likt arbeid og retten til å ta ut fødselspermisjon. Derfor stemte hun på Hillary Clinton.

- Jeg vil ha en kvinne som vår nasjons leder, og dermed ble det Clinton. Hun har den beste politikken for oss kvinner, for familiene og for hele det økonomiske systemet. Jeg er så lei av Donald Trump, og måten han har rakket ned på alle han ikke liker i denne valgkampen.

Sonia Sommerville har lenge kranglet med sønnen sin om hun skulle stemme eller ikke ved dette valget

- Han ble kjempesint og mente at alle de som ikke stemte ved dette valget ikke hadde rett til å uttale seg de neste fire årene. Jeg har bodd her i USA siden 1969 og denne valgkampen har virkelig gjort meg urolig. En debatt mellom to presidentkandidater bør handle om hvordan de vil drive sin politikk, og hva de ønsker å gjøre med dette landet. Men det har bare vært krangel og bakvaskelser. Jeg har et problem med både Bill og Hillary Clinton, de virker grådige og gjør alt de kan for bli enda rikere. Men under noen som helst omstendigheter kunne jeg ha stemt på Donald Trump, sier Sonia Sommerville.

Avskyelig menneske

- Donald Trump er det mest avskyelige mennesket i hele verden, selvfølgelig stemte jeg på Hillary Clinton, sier Pamela Robinson.

- Det er viktigere for kvinner i USA i dag at Donald Trump ikke blir president, enn at det er Hillary Clinton som blir det. Vi trenger å bygge videre på det Barack Obama har startet, og derfor gikk min stemme til Hillary Clinton.

Shiren Malek synes hele valget har vært et gigantisk sirkus, og er fortvilet over hva som skjer med USA.

- Hillary er mye mer erfaren og profesjonell. Når du vil ha en leder vil du ha en som kan dette og som har arbeidet med politikk tidligere. Det spiller ingen rolle for meg at hun er kvinne, det dette handler om er at det er henne som er den beste til å gjøre denne jobben.

- Hun er ikke Trump

Diane Kuhn var aldri i tvil om det ble Hillary Clinton på hennes stemmeseddel ved dette valget.

- Ikke fordi hun er kvinne, men fordi hun ikke er Donald Trump. Hun er tøff, hun har erfaring og hun er en som kan kjempe for de riktige sakene.

Samantha McDonald er en sterk støttespiller til Hillary Clinton og stemte for første gang i et amerikansk presidentvalg denne gangen.

- Hun har ganske enkelt den beste politikken for oss som her i USA. Mitt inntrykk er at vi førstegangsvelgere ikke har vært så opptatt av om kandidaten vår er en mann eller en kvinne, men at det er sakene som avgjør og hvilken kandidat som best vil kunne gjøre denne jobben. Derfor ble det Hillary for meg.

En feminist på toppen

Lisa Zwerling er en ihuga feminist, og kan ikke forstå hvordan noen utdannede amerikanske kvinner kan stemme på Donald Trump.

- Jeg har fått telefoner og mailer fra mange av mine venner i Europa som ikke forstår hva vi driver med her borte. De er bekymret for hva som er i ferd med å skje med oss. Jeg har alltid stemt på Hillary, også i 2008 da hun stilte opp mot Barack Obama. Jeg er en feminist, og vil ha en kvinne i Det hvite hus. Hillary er også feminist, hun er riktignok gift med en mann som ikke klarer å holde pikken sin inni buksa, men det er ikke hennes feil. Donald Trump har en hjerne som en 11-åring, uten intektuell kapasitet eller evne til konsentrasjon. Jeg kan ikke fatte at så mange stemte på den tullingen.

- Vi har hatt 240 år med menn i Det hvite hus, det burde derfor være på tide med en kvinne. Hillary er best kvalifisert, hun vet hva hun driver med og hun lytter på folk. Derfor stemte jeg på henne, sier Heather Alexander.

Realityshowet USA

Anna Saw synes hele det amerikanske valget har fremstått som et realityshow på TV.

- Jeg stemte på Hillary for å få en slutt på alt dette. Det har vært så negativ og lite verdig i så lang tid nå. Hun har så mye erfaring og kompetanse sammenlignet med Donald Trump at det var ikke vanskelig å bestemme seg, sier Anna Saw.

Nancy Einhart har jobbet som frivillig for Clinton-kampanjen i flere måneder for å forhindre at Donald Trump skulle vinne.

- Jeg har ringt folk og banket på dører for å oppfordre alle til å stemme på Hillary. Hun er forberedt, hun har kanskje ikke så mye karisma, men hun vet hva hun skal gjøre. Det er det viktigste for meg. Hun har vist at hun har klart å stå med ryggen rak i denne forferdelige valgkampen. Det viser at hun er rett kvinne for jobben.