- Man kan ikke stenge inne 2000 beboere på Øya 60 dager i året, sier Ingrid Skjøtskift.

Sammen med Ottar Michelsen vil hun ta opp saken i formannskapet ved første anledning. Beboere på Øya har allerede protestert. En av dem er Eva Mette Hay i Gudruns gate, som verken kan motta besøk eller få levert varer under store arrangement på Nidarø.

Også Rigmor Juberg, talsperson for Øya velforening, mener det er hårreisende å stenge Klostergata. Folk som er bosatt på Øya og som har bil, vil få tilsendt adgangskort eller ID-bevis om de skal ut og kjøre på slike dager. Besøkende i bil og vareleveranser får ikke slippe gjennom sperringene, med unntak av handikaptrafikk.

Planer for Nye Nidarøhallen

Det er i de reviderte planene for Nye Nidarøhallen at byutviklingskomiteen 3. november ble presentert for planene om å stenge Klostergata for all ordinær trafikk ved arrangementer med mer enn 4000 tilskuere.

Samtidig planlegges drosjeholdeplass ved Ilen kirke. Dette innebærer en omlegging av dagens sykkelvei i Vollgata. Det vil kreve utvidelse av Vollgata og legge beslag på mer areal.

- Verken full stenging av Klostergata eller etablering av taxiholdeplass ved Ilen kirke er beskrevet i dokumentene i detaljregulering av del av Nidarø, som har vært ute på høring. Ilen menighet har heller ikke vært høringsinstans, sier Skjøtskift.

Ingen alternativ vei

For beboere som blir berørt av en stenging av Klostergata, har ingen alternativ tilførselsvei. En etablering av drosjeholdeplass ved Ilen kirke vil i stor grad berøre grøntområdene rundt kirken.

- Vi må ha en full konsekvensutredning av alle forhold rundt trafikkavvikling og beredskap i forbindelse med planene om å utvide Trondheim Spektrum. Det foreligger ingen gode forslag til trafikkløsning for området, mener Skjøtskift.

Hun fastholder sin motstand mot å utvide Trondheim Spektrum. – Å foreslå stenging av Klostergata og anlegge taxiholdeplass ved Ilen kirke er ikke bra. Dette er rett og slett uholdbart, tordner kommunalråd Skjøtskift.

Bare en skinnprosess

Kommunalråd Ottar Michelsen vil i formannskapet spørre hvor stenging av Klostergata er hjemlet. – Hvordan skal prosessen som sikrer reell medvirkning skje? Dersom dette blir gjennomført etter at reguleringsplanen er vedtatt, er det all grunn til å frykte at dette er en skinnprosess, sier Michelsen.

Skeptisk: Gruppelederne Ingrid Skjøtskift (H) og Ottar Michelsen (SV) vil ta opp spørsmålet om stenging av Klostergata - under større arrangement på Nidarø - i formannskapet. Foto: Roy Tommy Bråten