Ber Olsø legge fram alle avtaler

Kontrollkomiteleder Rolf Jarle Brøske (H) mener Ap-topp Rune Olsø må legge fram hvilke avtaler han og selskapet Staur har, som kan knyttes opp mot Trondheim kommune.

Åpenhet Lederen i kontrollkomiteen, Rolf Jarle Brøske (H) viser til at Rune Olsø er en mektig politiker i bystyret, og Ap er partiet som sitter med makta i byen. - For å unngå spekulasjoner om at ting ikke går riktig for seg, bør det alltid være åpenhet rundt slike forhold.  Foto: Rune Petter Ness

Adresseavisen har tidligere omtalt Olsøs skjulte tomteavtale om framtidig boligbygging på Være. Brøske sier han etter flere oppfordringer, blant annet fra Sp-topp Marit Arnstad, vil be kontrollkomiteen vurdere om den skal gå inn i spørsmålene knyttet til saksgangen rundt grønn strek for å finne ut om alle regler er fulgt. Rune Olsø, som er leder i Sør-Trøndelag Ap og partner i Staur, har selv understreket at han har meldt seg inhabil når grønn strek har blitt behandlet, både i bystyret og internt i Ap.