Likevel kan det bli krevd parkeringsavgift ved Trondheim Spektrum hvis den nye storhallen skal bygges på Nidarø.

- Da det politiske flertallet i Trondheim la frem sitt budsjettforslag, sa både ordfører Rita Ottervik (Ap) og varaordfører Hilde Opoku (MDG) at flertallet gikk inn for å innføre p-avgift for ale bilister som besøker kommunale idrettsanlegg.

- Forslaget lå inne i budsjettet og det var foreslått å be rådmannen komme tilbake med en sak som vurderte p-avgift. Nå har vi diskutert saken internt i Arbeiderpartiet og med samarbeidspartiene og kommet til at saken tas fullstendig ut av budsjettet. Det blir ingen avgift for å parkere ved idrettsanlegg i bydelene, sier kommunalråd Geir Waage (Ap), som i dag vil få rollen som ordfører når først budsjettet og deretter spørsmålet om ny storhall på Nidarø skal behandles.

Sykdom og på reise

Rita Ottervik er syk, men vil likevel åpne bystyremøtet før hun overlater klubba til Geir Waage. Varaordfører Hile Opoku er reist til Afrika. Dermed er det duket for at Waage får sin debut som fungerende ordfører.

- Vil det bli innført p-avgift ved Trondheim Spektrum?

- I forbindelse med utbyggingsplanene er det foreslått å redusere antall parkeringsplasser fra dagens 550 til i underkant av 200. Det fører til en ytterligere kamp om disse plassene. Alle andre steder i sentrum er parkeringen avgiftsbelagt, og da er det naturlig å innføre slik avgift også på Nidarø, men dette blir ikke behandlet i forbindelse som budsjettet som skal vedtas i kveld.

Ikke til rådmannen

Waage understreker at det ikke lenger er noe ønske fra Ap å innføre p-avgift ved de kommunale idrettsanleggene. Og derfor er det ikke nødvendig at rådmannen skal bruke ressurser på å utrede saken.

- Har dere fått mange negative reaksjoner på forslaget?

- Ja, det har vi og som småbarnsfar skjønner jeg godt at folk har reagert på at de skulle måtte betale p-avgift for å frakte barn til idrettsaktiviteter. Mange opplever tidsklemma, og da blir det feil å kreve betaling for å kunne parkere bilen.

- Så nå kan alle som kjører barn til og fra idrettsaktiviteter puste lettet ut?

- Det kan de og snart la julefreden senke seg, sier kommunalråd Geir Waage.