Kommunereformen:

Ørland frykter tvang etter Bjugn-nei

Fosen-floka er ikke mindre etter at Bjugn tirsdag snudde ryggen til nabokommunen i sør. Ørland risikerer å bli stående alene eller bli tvangssammenslått.

Bedre dager: Ordførerne Ogne Undertun (Ap) i Bjugn og Tom Myrvold (H) i Ørland var vel forlikte og ønsket begge sammenslåing før folkeavstemnningene i de to kommunene endte med at Ørland sa nei og Bjugn ja. Da snudde Bjugn ryggen til Ørland for å få til sammenslåing med Åfjord i stedet. 

Ørlandsordfører Tom Myrvold (H) er bekymret for at det nå fester seg et inntrykk av at Stortinget må bruke tvang for å slå sammen Ørland med andre kommuner. Tirsdag fikk Ørland klar beskjed fra kommunestyret i Bjugn som holder fast ved forhandlingene om sammenslåing med Åfjord. Et overveldende flertall av politikerne i Bjugn vedtok tirsdag at det ikke blir aktuelt å gå inn i en ny dialog med Ørland kommune, skriver Fosna-Folket. Dermed står Ørland alene og har ingen å slå seg sammen med.