Prisen deles ut av Stiftelsen Miljøfyrtårn.

- Selberg Arkitekter er et godt eksempel på en bedrift som tar sin del av ansvaret for et bedre klima og miljø. Dersom alle gjør som dem og stiller tilsvarende krav til sine leverandører, kommer vi langt, sier daglig leder Ann-Kristin Ytreberg i Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Arkitektkontoret har vært sertifisert av Stiftelsen Miljøfyrtårn siden 2012.

- Tildelingen er en tydeliggjøring av at vi gjør mye riktig, og at vi tar gode valg. Vi opplever miljøsertifiseringen som veldig positiv for bedriften. Også våre samarbeidspartnere regarerer positivt på sertifiseringen og jobben vi gjør, sier daglig leder og partner Mette Abelseth Pütz i Selberg Arkitekter AS.

Juryen peker på at firmaet har byttet kontorlokaler til en nyoppført bygning med passivhus-standard og høyeste energiklasse. Firmaet benytter behovsprøvd leie av el-bil og sykkel framfor å bruke bensin- eller dieseldrevet bil eller taxi når de skal rundt i byen og på møter utenfor kontoret.

Videre legger juryen vekt på at firmaet er en ivrig bruker av web-seminarer og web-møter framfor å ta fly til steder hvor arrangementer foregår. Firmaet har et sterkt fokus på det sosiale miljøet. Det arbeides kontinuerlig med å utvikle nye miljøtiltak, tenke innovativt og finne nye måter å miljøhensyn på i den daglige driften, uttaler juryen.

- Det som er viktigst og gir størst synergieffekt er at vi har valgt å leie kontorlokaler av Kjeldsberg. Utleieren kan tilby og legge til rette for at vi lett kan velge de miljøvennlige løsningene, sier Mette Abelseth Pütz.