De fleste som får fødselsdepresjon, har symptomer allerede i svangerskapet

De aller fleste nybakte mødre som opplever depressive plager har dem både mens de går gravide og videre i barseltiden, viser ny, norsk forskning. For noen markerer fødselen slutten på nedstemtheten – for de færreste starten.

Depressive symptomer er kartlagt hos drøyt tusen norske gravide og nybakte mødre. Flertallet blir deprimerte allerede mens de er gravide, ikke etter fødselen, viser ny norsk forskning   Foto: Illustrasjonsfoto. Gladskikh Tariana / Shutterstock

Det ligger i ordet: Den vanlige oppfatningen av fødselsdepresjon er at den begynner etter fødselen. Nå viser en ny, norsk studie at det motsatte faktisk er tilfelle: Den største andelen nybakte mødre som får depressive plager er nedstemte allerede i svangerskapet, og symptomene fortsetter å øke svakt etter fødsel, skriver Aftenposten.