Trønderne våknet tirsdag morgen opp til et landskap dekket i hvitt. Det resulterte også i at fortau og veibanen flere steder hadde dårlig fremkommelighet.

Men det var få trøndere som irriterte seg over det som for de fleste var et etterlengtet snøfall.

- Vi har hatt svært få klager. De fleste har stor forståelse for at snøen ikke er ryddet alle steder, opplyser Randi Sesseng Aas, avdelingsleder i Trondheim bydrift til Adresseavisen.

Så du denne: De nye superbusstasjonene i Trondheim skal være snø- og isfrie gjennom vinteren

Ifølge vegsjefen er det vanskelig å ha en tilfredsstillende standard på veinettet over hele byen, så lenge det kommer mye snø over en kort periode.

Brøytet hele natta

- Vi hadde mange brøytebiler i arbeid natt til tirsdag. Dette mannskapet er nå erstattet av nye. Vi har nå i alt 90 små og store brøytebiler i arbeid, sier Sesseng Aas.

Snøen som kom mandag og tirsdag er denne vinterens største snøfall.

Se også: Trondheim bydrift har full vinterberedskap for å møte snøværet

- Det har til nå vært veldig skiftende værforhold, med snø mest i høyden. Det har vært enklere å håndtere, sier hun.

Kommunen har en egen prioriteringsliste over hvilke veier det er viktigst å holde åpen når det snør mye.

- Vi har en avtale med Statens vegvesen når det gjelder enkelte fylkesveger. Busstraseene og enkelte sykkelveger skal ha svart asfalt, men det er vanskelig å få til når det snør kontinuerlig, sier Sesseng Aas.

- Grei jobb

Utenfor St. Olavs Hospital prøver sjåfør Leif Eirik Paulsen å rydde vei. Han skulle levere en tralle med melk og juice til Norsk hjernesenter.

Paulsen hadde vært på veien helt siden klokken seks tirsdag morgen.

- Jeg synes brøytemannskapet gjør en grei jobb. De gjør så godt de kan, sier han, og sparker bort snøen på fortauet slik at tralla kommer frem.

- Men det er klart det blir vanskelig for dem å rekke over alt når det laver ned. Jeg har hatt flere leveranser til butikker, og der er det ramper. Da går det greit, sier han.

Vanskelig på sykkel

Helårssyklist Stefan Bomnes måtte ut i veibanen på tur til sentrum fra Bøchmannsveien.

- Det blir vanskelig å sykle på fortauet eller i sykkelbanen når det ikke er brøytet enkelte steder. Da må jeg ut i veibanen, og det gjør meg utrygg fordi jeg er redd for å skli midt i trafikken, sier Bomnes, som ellers er svært fornøyd med vintersesongen som syklist så langt.

- Det har stort sett vært veldig greie forhold, sier han.

Adresseavisen mener: Slipp syklistene frem, så blir det plass til bilen

I krysset Munkegata – Dronningens gate er veibanen sporete. Men heller ikke der er det sure miner hos folk. De fleste mener problemene for fotgjengere først oppstår når det kommer regn etter en kuldeperiode.

- Det går i ett

I Strandveien var det tirsdag formiddag tre traktorer som ryddet snø. De har ryddet snø siden klokken ni.

- Det har gått i ett fra i går til i dag. Nå prioriterer vi å holde vei og fortau åpne. I morgen blir det enklere, fordi da er det rydding etter snøfallet i dag, sier Bjørnar Bredeli i Graver.

Kollega Terje Fagerbekk brøyter først fortauet, mens Bredeli kjører etter med en traktor med kost.

- I tillegg til å koste veibanen salter jeg også, forklarer han.

Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
Helårssyklist: Stefan Bomnes liker best å sykle på fortau eller i sykkelbane, men tirsdag ble han tvunget ut i kjørebanen. - Da er jeg redd for å skli, sier han. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
Sporete vei: Til tross for sporete veibane, var det få sure miner i krysset Munkegata - Dronningens gate tirsdag formiddag. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
Mye å gjøre: Brøytemannskaper fra firmaet Graver i Strandgata jobbet for fullt tirsdag. Bjørnar Bredeli både koster og salter. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen