Jørund Gullikstad og Lars Bjørgård er ansatt som utbyggingssjefer for E6 Trøndelag.

- Vi er svært tilfredse med å kunne rekruttere erfarne og kompetente ledere fra anleggsbransjen, sier prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan. Dette blir et viktig bidrag til den prosjektorganisasjonen Nye Veier bygger i Trøndelag, sier prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan.

Bjørgård tiltrer stillingen 1. mars, mens Gullikstad begynner 1. mai i Nye Veiers prosjektorganisasjon i Trondheim. Innen sommeren skal kontoret ha ti ansatte samt noen innleide. De to utbyggingssjefene vil få ansvar for bygging av ny E6 mellom Ulsberg og Melhus eller Ranheim og Åsen, inkludert infrastruktur og tilførselsveier.

Har solid erfaring

Lars Bjørgård er utdannet fra anleggslinjen ved Stjørdal Tekniske fagskole i 1987. Han har lang fartstid som leder for en rekke større veiprosjekter i Trøndelag og har innehatt ulike roller i både Statens vegvesen og Mesta.

Han har ifølge Vatnan solid erfaring både fra entreprenør- og byggherresiden. De siste tre årene har han blant annet ledet arbeidene med regulering av E6 mellom Ulsberg og Melhus. Bjørgård kommer til Nye Veier fra stillingen som prosjektleder i Statens vegvesen.

Jørund Gullikstad er utdannet sivilingeniør innen bygg- og anleggsfag fra NTH i 1990. Han har hatt ulike lederstillinger i AF Gruppen, blant annet som administrerende direktør for AF Anlegg. Gullikstad har lang erfaring fra prosjektledelse av større anleggsutbygginger, og de siste årene har han vært prosjektleder for strekningen E6 mellom Frya og Vinstra.

Byggestart i 2019

Prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan sier Nye Veier Trøndelag er i ferd med å sette sammen et lederteam med komplementær bakgrunn fra entreprenør og byggherre.

- Dette kommer til å sikre kvalitet og fremdrift i det vi skal ta fatt på. Jeg ser frem til å arbeide sammen med våre nye medarbeidere med å optimalisere veistrekningene som ligger i Nye veiers portefølje i Trøndelag. Anleggsstart er i begynnelsen 2019, opplyser Vatnan.

Bygde St. Olavs

Vatnan tiltrådte stillingen som prosjektdirektør 1. januar i år. Han kom fra stillingen som direktør i Metier AS. Han har tidligere vært konserndirektør i Skanska Norge og har bred erfaring fra store prosjekter innenfor bygg- og anleggsbransjen hvor han bl.a. ledet milliardutbyggingen av St. Olavs Hospital.

Som prosjektdirektør for Nye Veier sin utbygging av E6 i Trøndelag har Vatnan ansvaret for en strekning på 115 kilometer med en beregnet samlet kostnadsramme på 26 milliarder kroner (2015-tall).

Ny prosjektleder: Jørund Gullikstad har de siste årene vært prosjektleder for strekningen E6 mellom Frya og Vinstra.
Nyansettelser: Prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan sier Nye Veier Trøndelag er i ferd med å sette sammen et lederteam med komplementær bakgrunn fra entreprenør og byggherre. Foto: Richard Sagen