Næringseiendommen vil bli bebygd med minst 400 boliger. Men det vil ikke skje før om flere år.

Det er det finske selskapet Citycon som har solgt den såkalte «Meny-eiendommen» i Haakon VIIs gate 25 til den trønderske bedriften.

Pangea har vært megler i forbindelse med salget. Analysesjef Jørn Høistad i Pangea forteller at flere meldte sin interesse da det ble kjent at den attraktive eiendommen på Lade var lagt ut for salg.

Eiendommen har i dag et utleieareal på 8600 m² brutto. Den har fem leietakere. De to største er Meny og Jula. I tillegg leier Europris, Boardshop og Elektroimportøren lokaler i bygget. Før Citycon kjøpte eiendommen i 2015, har det vært flere eiere.

Bygd av Grendahl Auto

Det var daværende bilfirma Grendahl Auto, senere Møller Bil, som bebygde eiendommen i 1973. Siden har det vært flere aktiviteter i bygget.

I kommunedelplanen for Ladeområdet står det at området kan utvikles med boliger. Den aktuelle eiendommen på 32,5 mål kan utvikles til om lag 50 000 m².

Kravet i kommunedelplanen er at det skal være minst 60 prosent boliger. Området gjennomgår store forandringer. Det bygges boliger både ved Lade Arena og kjøpesenteret Sirkus. Citycon er et rent kjøpesenterselskap og mener Frost Holding kan utvikle området bedre, med boliger i tillegg til næringsvirksomhet.

En av landets største

Daglig leder Rune Pedersen i Frost Holding AS sier han er svært godt fornøyd med at de har fått tilslaget på kjøp av eiendommen. Frost leier i dag ut 600 leiligheter og 700 hybler, og er med det en av landets største.

- Nå vil vi igjen styrke oss på næring og boligsalg og har lenge ønsket oss til Lade. Eiendommen Haakon VIIs gate 25 blir drevet videre. Vi skal i dialog med leietakerne med intensjon om å opprettholde dagens langsiktige leiekontrakter, sier Pedersen.

Eiendommen kan ifølge Pedersen bli utviklet stykkevis og delt. Tomten er stor, og dagens virksomhet kan videreføres mens det bygges rundt. Like ved blir det holdeplass for superbussen, og jernbanestasjonen skal flyttes over til den andre siden.

- Tomten er veldig spennende. Den ligger sørvendt og vil bli fremtidig sentrumsområde for Leangen. Det er allerede regulert inn en bydelspark. Vi har det ikke travelt, men reguleringsarbeid tar som kjent tid, fremholder Pedersen.

Mange butikker

Han understreker at det kommer til å være mange butikker på eiendommen. Det blir bygd minst 400 boliger. Spørsmålet er hvor høyt man får lov å bygge.

Administrerende direktør i Citycon, Marcel Kokkeel, sier salget av eiendommen på Lade er et naturlig steg i selskapets strategi om å forvalte deres nordiske portefølje med fokus på dagligvarebaserte kjøpesentre i tett befolkede områder.- Dette er vårt første salg i Norge etter oppkjøpet sommeren 2015. Vi vil reinvestere våre salgsinntekter gjennom utvikling og utvidelser av eksisterende eiendommer, sier Kokkeel.

Frost Eiendom har nylig ferdigstilt Innherredsveien 1, der 23 leiligheter er solgt. Fra før eier de høyblokkene på Tempe, Voll studentby og næringseiendommer i Fossegrenda.