Tilbudet skal ha kommet fra en 29 år gammel medtiltalt. 33-åringen fortalte i retten at han også mistenker samme mann for å ha tatt eller gjemt en mobiltelefon som kan inneholde filmopptak, bilder eller annet som kunne være viktig bevis i drapssaken.

- Enten han eller 48-åringen som var på festen, men dro i løpet av kvelden eller natteni, sier 33-åringen.

Søkte etter telefonen

I retten fortalte litaueren, som har jobbet som sjåfør, at han ser flere muligheter for hva som kan ha skjedd med telefonen, en Sony Xperia X3. Enten har en av de andre tatt den ved en feil tidlig på kvelden, eller den er blitt tråkket ned eller sparket bort under basketaket forut for drapet på 23 år gamle Laimutis Aleksinas.

Han ble har ingen fullgod forklaring på at telefonen var i bruk og lastet opp eller ned data tre ganger drapsnatten. Siste signal fra den er klokken 03.14. Politiet og mannskaper fra Trondheim metalldetektorklubb gjennomsøkte i fjor høst et stort område rundt drapsstedet på jakt etter den, men telefonen er sporløst borte.

- Noen kan ha tatt den for å ødelegge eller gjemme den, sier 33-åringen.

Tilbød seg å bære skjult mikrofon

Fra vitneboksen fortalte 33åringen at 29-åringen under tiden i varetekt skal ha tilbudt ham penger for alene å påta seg skylden for drapet. Summen det var snakk om var ca. 5000 kroner per måned han måtte sone for drapet. 33-åringens forsvarer, advokat Christian Wiig, trakk i retten frem at mannen i et avhør tilbød politiet at han kunne bære skjult mikrofon i luftegården i fengslet, for å få frem mer om 29-åringens tilbud og det som skjedde drapsnatten.

- Politiet sa nei. De sa dette ville være ulovlig, sier 33-åringen

Pekes ut av vitne

Selv pekes 33-åringen ut som sterkt delaktig av en 48-årig litauer som var siktet i saken og satt varetektsfengslet tidlig i etterforskningen. Saken mot ham er siden henlagt. I sitt vitnemål fortalte 48-åringen at han forsøkte å stoppe slagsmål i løpet av kvelden. Han forteller at 29-åringen sloss med den drepte Laimutis Aleksinas. 33-åringen skal også ha hentet en øks som han satte fra seg ved bålplassen. Han hevder 33-åringen sto med knyttede never og ba ham komme. Da rømte han fra stedet og gjemte seg i skogen, men snek seg tilbake etter en stund.

- Jeg hørte noen rope: «Han lever ikke, han lever ikke». Jeg forsøkte å se bålplassen fra noen busker, men så verken Laimutis eller 29-åringen, men jeg så noe mørkt ligge på benken. Da snek jeg meg bort fra stedet og løp mot hovedveien, forteller han.

Sammen med en fjerde litauer (43) ble 48-åringen senere pågrepet av politiet i en bolig i Stjørdal sentrum.

- Vi diskuterte om vi skulle melde fra, men ingen av oss snakker norsk eller engelsk, så det ville vært vanskelig. Dessuten kunne det bare være at vedkommende de snakket om var bevisstløs, sier 48-åringen.

Sterke påstander

De to siste dagene har kommet mange sterke beskyldninger om løgn, trusler og under den pågående drapssaken i Inntrøndelag tingrett.

Den 29 år gamle tobarnsfaren, som har erkjent at han trolig slo 23-åringen Laimutis Aleksinas med øks, selv om han har problemer med å huske det brutale drapet, fortalte tirsdag om hvordan kona og familien i Litauen skal ha blitt utsatt for trusler etter drapet. Han hevder han likevel har fortalt alt han vet om den fatale natten. Selv involverer han 33-åringen ved å hevde denne mente at de måtte samkjøre sine forklaringer om hva som var skjedd, før de kontaktet hjelp etter drapet.

33-åringen hevder 29-åringen lyver.

- Da jeg kom til meg selv og så 23-åringen ligge der spurte jeg 29-åringen hva som var skjedd. Han sa: «Nå går det til helvete med oss. Vi er ille ute», forteller 33-åringen.