- Jeg oppfatter at jeg har bred støtte innad i partiet, sier Guro Angell Gimse, fylkespolitiker i Sør-Trøndelag.

Melhusbyggen forteller at hun i løpet av de siste dagene har blitt oppringt av flere partifeller både fra distriktet og fra Trondheim som har oppfordret henne til å stille som kandidat under lørdagens nominasjonsmøte. Delegater fra hele Sør-Trøndelag samles for å vedta eventuelle endringer til nominasjonslisten som nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag Høyre har foreslått.

By mot land.

- Jeg forstår det sånn at årsaken til at flere har kontaktet meg er uenighet med nominasjonslisten som foreligger, sier Gimse.

- Det ønskes at distriktet er sterkere representert.

Den foreslåtte listen har henholdsvis Linda H. Helleland, nevnte Mari Holm Lønseth og Michael Momyr på de tre første plassene.

- Overrasket

Torhild Aarbergsbotten, som tidligere i år trakk seg fra å stå på stortingslista, er overrasket over at nominasjonskomiteen har gjort det såpass Trondheimstungt i toppen.

- Jeg mener det er veldig viktig at både by og land er godt representert, sier stortingsrepresentanten.

Aabergsbotten legger til at hun selv ikke kommer til å være til stede på nominasjonsmøtet på grunn av at det kolliderer med et styreseminar som går over helgen.

Jan Grønningen, som er fylkestingsrepresentant i Sør-Trøndelag Høyre og bosatt i Agdenes, synes også nominasjonslisten kunne vært bedre.

- Det har jo ikke vært en enkel kabal å legge for komiteen, men jeg synes de burde ha tenkt bredere geografisk.

Nominasjonsprosessen i Sør-Trøndelag Høyre har vært usedvanlig kronglete denne gangen, ettersom flere listetopper har trukket seg underveis.

- Feil innfallsvinkel

- Jeg synes det blir helt feil innfallsvinkel når man sier at denne listen ikke representerer distriktet i Sør-Trøndelag, sier Kjetil Reinskou, som er vararepresentant til Stortinget og fra Røros.

- Både Helleland og Momyr er sterke kandidater som forstår distriktspolitikk, og som beboer ute i distriktet føler jeg at de ivaretar meg på en god måte.

Mener listen favner bredt

Rolf Jarle Brøske, leder for nominasjonskomiteen, sier de har lagt frem et forslag som favner bredt geografisk når man tar de fem første kandidatene i betraktning.

- Vi mener listen representerer Sør-Trøndelag på en god måte, men det blir selvsagt opp til delegatene å vurdere kandidatene, sier Brøske.

Nominert: Mari Holm Lønseth (H) får nå kamp om andreplassen på nominasjonslisten til stortingsvalget. Foto: Vegard Eggen
Uenig: Kjetil Reinskou (H) vararepresentant til Stortinget synes topplisten representerer distriktet i Sør-Trøndelag. Foto: Adresseavisen