Etter ansettelsesrunden i NTNU-styret torsdag er det klart at det blir fem kvinner og åtte menn i den nye toppledelsen.

- Kvinneprofilen er ikke så god som jeg ønsker. Jeg er ikke fornøyd med balansen, sier Svein Richard Brandtzæg, til daglig konsernsjef i Hydro.

- Hvorfor ble det slik?

- Det er gjort en god og grundig prosess i ansettelsene. Vi har prøvd å ta hensyn til balansen. Men etter å ha ansatt de sterkeste søkerne, ble det slik. Jeg håper det blir bedre neste gang.

Målet må være 50 prosent kvinner

Kvinneandelen er akkurat den samme i den nye ledelsen som i den gamle.

- For få søkere

Søkertallet til lederstillingene var meget lavt. Til én av dekanstillingene var det bare dagens dekan som søkte. Samtlige i den nye toppledelsen kommer fra NTNU. Ingen eksterne kommer inn.

- Hva mener styrelederen om søkningen?

- Jeg kunne godt tenkt meg flere søkere, og en bedre balanse mellom kontinuitet og fornyelse. Samtidig vil jeg understreke at de som er ansatt er veldig dyktige personer, sier Brandtzæg.

Sto på barrikadene - ble sjef

Det er for lengst klart at Gunnar Bovim går på en ny periode som rektor, men i hans nærmeste ledergruppe blir det store utskiftninger. Kari Melby, Berit Kjeldstad og Johan E. Hustad har alle vært prorektorer for to perioder, og var dermed ikke aktuell for en ny.

Erfarne prorektorer

Den nye prorektoren for forskning blir Bjarne Foss. Foss er professor ved Institutt for teknisk kybernetikk, og har lang erfaring som ansattevalgt styremedlem ved NTNU. Foss var for øvrig den hardeste kritikeren av NTNUs fusjon med de tre høyskolene.

Styring av NTNU (Kronikk)

Prorektor for utdanning etter Berit Kjeldstad blir Anne Borg. Hun er professor i fysikk, og i dag dekan ved Fakultet for naturvitenskap.

Toril Nagelhus Hernes har allerede tiltrådt i stillingen som prorektor for nyskaping etter at Johan E. Hustad gikk direkte over i stillingen som sjef for NTNU Energi.

Nye menn på Gløshaugen

NTNU får to nye navn blant de åtte dekanene. Professor Olav Bolland blir sjef for universitetets største teknologiutdanning, Fakultet for ingeniørvitenskap. Bolland har markert seg i samfunnsdebatten om miljøspørsmål. Han overtar etter Ingvald Strømmen som var uaktuell for en ny periode fordi han har nådd makstiden.

Ideelt ønsker vi flere søkere

Den andre nye dekanen er professor Øyvind Weiby Gregersen, ved Fakultet for naturvitenskap. Han tar over etter Anne Borg som går over til rektors ledergruppe. Overgangen for Gregersen blir ikke veldig stor. Han kommer fra stillingen som prodekan ved samme fakultet.

Gamle navn

For de andre fakultetene blir det ingen nye navn i toppen.

På Gløshaugen blir Geir Øien på nytt sjef for Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk. Ved Fakultet for arkitektur og design vil sjefen fortsatt hete Fredrik Shetelig.

Kvinnelig på Dragvoll

På Dragvoll fortsetter Marit Reitan i en ny periode som dekan for Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap. Anne Kristine Børresen skal fortsatt være øverste leder for Det humanistiske fakultet.

Nytt fakultet - ny dekan

Monica Rolfsen har allerede tiltrådt som dekan for det nye Fakultet for økonomi. Rolfsen var tidligere leder for institutt for industriell økonomi. Björn Gustafsson er også i sving som dekan for Fakultet for medisin og helsevitenskap. Han satt i samme jobb ved tidligere Det medisinske fakultet.

Siv Jensen har store forventninger til nytt fakultet

Ved Vitenskapsmuseet kommer Reidar Andersen til å være direktør i fire nye år.

Åtte av de 13 i toppledelsen har høyere grads utdanning fra NTNU, og 12 har tatt sin doktorgrad ved NTNU. Bare Marit Reitan har både høyere grad og doktorgradsutdanning fra et annet universitet, Universitetet i Oslo.

Etter ansettelsene torsdag, er alle topplederstillingene besatt. Neste runde er instituttlederstillingene.