- Ikke fordi det sto i avisen, det er ikke slik vi jobber. Det var planlagt at vi skulle komme nå, bedyrer Odd Arne Nilsen, driftsleder for idrett, park og skog i Trondheim bydrift.

Styremedlem i borettslaget Ladesletta Hage, Lise Gunn Eskeland, er glad for at beboerne endelig ble hørt og at trærne nå blir beskåret før løvet spretter.

Det var fredag at Adresseavisen fortalte om de over hundre år gamle almetrærne i Østmarkveien, som en gang i tiden utgjorde alleen til Østmarka sykehus. Eskeland synes trærne er fine å se på, men de skygger for sola. Blader og greiner legger seg over taket og inn på verandaene.

Mandag morgen kom Trondheim bydrift med lift og sag og startet arbeidet med å beskjære de flotte almetrærne.

Spent på resultatet

- Jeg håper de tar nok og ikke setter igjen greiner som er til sjenanse. De sier de skal ta hele alleen. Utenfor blokka vår er de ventet på torsdag, sier Eskeland, som er spent på resultatet.

- At det ble oppmerksomhet rundt saken kan kanskje ha vært en medvirkende årsak til at Trondheim bydrift kom så vidt raskt?

- Vi har gjentatte ganger gjennom tre år bedt Trondheim bydrift komme hit. Det er påfallende at de kom to dager senere. Man kan jo tenke sitt, sier Eskeland.

Ifølge Odd Arne Nilsen har de nå et lite vindu inn mot påske, der de drar rundt og beskjærer trær og rydder i skog og kratt.

- Vi forsøker å rekke over så mange steder som mulig og gjør så godt vi kan. Men det avhenger av vær og føreforhold.

Fagmessig utførelse

- Borettslaget har tilbudt seg å leie gartner til å beskjære trærne, men fått avslag?

- Vi tillater ikke borettslag eller andre å leie hjelp. Dette er en jobb som krever fagmessig utførelse. Vi snakker om meget spesielle trær, som f.eks. ikke bør beskjæres hvis det er for kaldt i været.

I seniorboligene i Østmarkveien er mange i 80- 90-årsalderen, og det bor også funksjonshemmede der. De kan ikke uten videre oppsøke naturområdene på Lade, men er henvist til å sitte på verandaen. Men når de høye trærne skygger for sola og greiner og blader legger seg inn på verandaen, er ikke det spesielt trivelig.