Greit å vise fingeren til LSK-supportere, mener retten

- Ikke straffbart, konstaterer Sør-Trøndelag tingrett. To RBK-supportere som viste fingeren til LSKs supportere etter 16. mai-kampen på Lerkendal i fjor er frifunnet.

Bortelaget tapte på Lerkendal: Her er Lillestrøms kanari-fans under eliteseriekampen mot Rosenborg 16. mai, hvor hjemmelaget vant. Etterpå viste to RBK-supportere fingeren til LSK-fansen. Påtalemyndigheten tiltalte dem for forulempet andre, men Sør-Trøndelag tingrett mente dette ikke var straffbart. 

De to mennene i 30-årene møtte nylig i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for å ha forulempet andre samt for å ha unnlatt å følge politiets pålegg i forbindelse med RBK-kampen 16. mai i fjor. Påtalemyndigheten mente mennene måtte straffes med en bot på 18 000 kroner for å i beruset tilstand å ha ropt høyt og vist fingeren til Lillestrøm-supportere «for å fremprovosere en reaksjon fra dem», ifølge tiltalen.