Ap-leder Hanne Moe Bjørnbet:

- Det er takhøyde for slike diskusjoner i Trondheim Ap

Leder i Trondheim Ap, Hanne Moe Bjørnbet gir ikke uttrykk for at det er problematisk at flere Ap-politikere delte og likte en lederartikkel som er sterk kritisk til ordfører Rita Ottervik.

Inhabil. Leder i Trondheim Ap, Hanne Moe Bjørnbet sier at nestleder Edvin Helland skal håndtere Kystad-saken hvis den blir sak for partiet. Nå er det bystyregruppa som har saken.  Foto: Leikny K. Havik Skjærseth/faksimile fra Adresseavisen 28.mars 2017.

- Det er helt naturlig at det i et stort parti som Arbeiderpartiet er diskusjon og ulike meninger om en sak som både er vanskelig og komplisert. Det har vi takhøyde for. At det er ulike synspunkter er langt ifra det samme som «full krig», det bildet er det ingen jeg har snakket med som kjenner seg igjen i. Tilbakemeldingen jeg får fra partiorganisasjonen, både de som sitter i bystyret og andre, er at nå har man et sterkt ønske om å fokusere på politikk, stå sammen og se fremover mot en viktig valgkamp.