Bygging av ny godsterminal først etter 2023

De første seks årene er det bare satt av 200 millioner kroner til planlegging av ny godsterminal. - Den fysiske byggingen forventer vi først vil skje etter det, sier statssekretær Tom-Christer Nilsen (H).

Den gang: Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) (t.h) sa 8. mars at ikke bare har Regjeringen og samarbeidspartiene besluttet sted for ny godsterminal, det følger også penger med. Men nå kommer pengene neppe før sist i planperioden. Her sammen med f.v: kommunalråd Geirmund Lykke (KrF), stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp), stortingskandidat Mari Holm Lønseth (H), kommunalråd Jon Gunnes (V) og leder av infrastrukturkomiteen i Sør-Trøndelag fylkeskommune Karin Bjørkhaug (KrF). 

- Ikke bare har regjeringen og samarbeidspartiene besluttet sted for terminalen, det følger også penger med fra 2018. Terminalen blir viktig for hele regionen, sa statsråd Linda Hofstad Helleland da det glade budskap om ny godsterminal på Torgård ble sluppet på Trondheim sentralstasjon for en måned siden. Helleland var en av flere politikere som gledet seg stort over at det var pekt på Torgård som godsterminal og at byggingen skulle starte allerede neste stortingsperiode. En snart 30 år gammel strid om plassering av godsterminal var over. Men det var ikke helt sånn. Helleland er bortreist på ferie, men statssekretær Tom-Christer Nilsen (H) forsøker å oppklare om Helleland har sine ord i behold: