Gunvor Tørum fra Selbu skulle feire 30-årsdagen til fjells, men døde i uværet ulykkespåska 1967

– Sorgen over Gunvor og Anbjørg går inn i hverandre

Storesøsteren Gunvor var en av de 17 som omkom i påskefjellet i 1967. I 2014 døde datteren Anbjørg av kreft. Nå forteller Anne-Kari Tørum Sætre (73) om sorgen og livet etterpå.

Sterke minner: Tapet av søsteren, broren og datteren har preget livet til Anne-Kari Tørum Sætre. – Det har vært tøft, jeg har slitt med dette hele livet. Jeg er veldig følsom, men sikkert sterk på min måte. Jeg skjønner egentlig ikke hvordan jeg har greid å stå på føttene etter alt dette. Men en har ikke noe valg, forteller hun. Over sofaen henger bildene hun og ektemannen fikk av datteren Anbjørg før hun døde. 

– Siste gang vi var sammen før hun dro til Jotunheimen spurte hun: «Vil du jeg skal hekle brudekjole til deg?». Jeg ble kjempeglad, forteller Tørum Sætre.