24-åringen har en drøm om å leve av å tegningen eller streamingen på Twitch, som er en plattform for direktesendt video.

- Jeg har nylig opprettet min egen kanal hvor folk kan følge meg når jeg spiller og tegner. Så langt har jeg 444 følgere fra hele verden. Det er fascinerende og spennende, sier Ottesen, som er på TG for fjerde gang.

KOMMENTAR: Hurra for datapåske!

Interesse for kreative fag

Hun har med seg samboeren Jan Erik Fredheim (27) på TG. Sammen deler de interessen for data.

- Dere møttes kanskje foran dataskjermen?

- Hehe, nei, vi møtte faktisk på fest hos en venn, sier Ottesen.

Nå jobber de på hver sin matbutikk på Mære og Steinkjer.

- Jeg trives, men på sikt er målet å jobbe i et kreativt yrke eller for meg selv. Interessen for tegning ble tent da jeg var 5-6 år. Det startet med tradisjonell tegning med papir og blyant. Etter hvert ble det digital kunst. Nå bruker jeg tegnebrett, sier Ottesen.

Hun skal delta på tre kreative tegnekonkurranser på TG, og stortrives med å være kunstnerisk på flere arenaer. Ottesen gikk kunstskole på videregående og lærte om foto på Jæren folkehøgskole. Nå vurderer hun å studere interaktive medier og spill til høsten.

KRONIKK: Spiller barnet ditt dataspill? Da bør du lese dette

- Lærerikt på TG

Ottesen kan ikke tenke seg noen bedre påskefeiring enn TG. Hun nevner atmosfæren, mulighetene og det sosiale livet som de beste faktorene med datatreffet som nå arrangeres for 25. gang.

- Her treffer jeg masse kjentfolk. På denne raden er vi en gjeng som bare møtes på TG. I tillegg er det lærerikt. Det er alltid noe nytt som presenteres på TG. Helt utrolig morsomt, sier Ottesen.

I år er kapasiteten i Vikingskipet utvidet med flere hundre sitteplasser.

- Vi regner med at 7.000 mennesker er innom i løpet av påsken. Da snakker vi en skikkelig påskehytte, sier kommunikasjonsansvarlig for TG, Simon Eriksen Valvik.

Stadig flere jenter

Arrangørene forteller også at 12 prosent av deltakerne under årets treff er jenter. Det er ny rekord.

- Det har kanskje sammenheng med at det ikke er like sosialt akseptert at jenter spiller like mye som gutter, men jeg tror det er i endring, sier Jan Erik Fredheim.

Ottesen har ikke opplevd å bli ekskludert fordi hun er kvinne.

- Jeg har aldri fått en eneste kommentar fra følgerne mine på Twitch på at jeg er jente. For å få flere følgere må man enten være veldig god eller veldig underholdende. Alt foregår på engelsk, sier Ottesen.

- Du er begge deler, kommenterer samboeren, mens høy musikk og ropene etter «Arne» høres i det fjerne.

Mytene om Arne er mange. En av historiene er om en fortvilet mor som prøvde å finne sønnen for å gi han matpakka.

Fredrik Aas Steinvik og Magnus Skjølberg fra Orkdal er debutanter på TG. Påskegodis hører med. Foto: RUNE PEDERSEN

Debutanter på TG

17-åringene Fredrik Aas Steinvik og Magnus Skjølberg fra Orkdal er på TG for første gang. Sistnevnte er klar på at dette blir en tradisjon i fremtiden.

- Så lang er alt helt supert.  Vi spiller, chatter, ser film og har det morsomt. Det er kanskje litt trangt for meg som er elektrisk rullestolbruker, men det glemmer man i kampens hete, sier Skjølberg.

Guttene har alltid vært spillinteressert. Nå kan de sitte uforstyrret døgnet rundt helt fram til søndag.

Deltakerne på TG kan velge mellom en lang rekke spillturneringer, foredrag og aktiviteter på ulike stands.

Foruten salg av tradisjonell junkfood, cola og energidrikker, tilbyr Hedmark fylkeskommune gratis frukt til datanerdene. I fjor gikk det med over 1,5 tonn frukt. De som ønsker kan dermed få sin påskeappelsin, selv om skiføret er dårlig.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.