Dette landet har flest betalte fridager

Trodde du Norge var det landet i verden med flest betalte fridager? Da tar du grundig feil.

Vive La France! Frankrike er det OECD-landet med flest betalte fridager. Foto: Adresseavisens fotoarkiv. 

Lang påskeferie, 1. og 17. mai, pinse, Kristi himmelfartsdag, juleferie, sommerferie, høstferie og vinterferie. For amerikanere flest er antallet fridager vi nyter godt av i Norge bare en fjern drøm. Men mange av oss går  rundt med en feilaktig antagelse av nettopp Norge er det landet i verden med flest betalte fridager. En rapport fra Center for Economic and Policy Reasearch knuser denne myten. Ikke bare ligger Norge et stykke ned på listen over land med flest betalte fridager innenfor OCDE ( Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling), men sett i forhold til enkelte land som ligger utenfor dette økonomiske samarbeidet så ligger vi langt under toppene.