I onsdagens formannskap ble det vedtatt at inn- og utkjøringen til de over 60 nye boligene på Bromstad gård skal gå rett ut i Bromstadvegen, og ikke gjennom Bromstadekra.

- Jeg lurer litt på politikernes respekt for egne fagfolk, og den grundige fagutredningen som rådmannen legger til grunn for sitt forslag, sier Vasseljen.

Les også: Beboerne jubler

Trafikksituasjonen

Dermed trosser politikerne rådmannen, samt uttalelser fra Statens vegvesen og fem andre instanser som peker på at fordelene er større enn ulempene ved å ha kjøring gjennom Bromstadekra. Flere instanser peker på trafikksituasjonen langs Bromstadvegen som kan føre til ulykker.

Dermed ser det ut til at beboerne i Bromstadekra får viljen sin etter snart to års kamp. Ett av argumentene fra disse er at det er kun få meter fra Bromstad Gård til Bromstadvegen, mens det er cirka 600 meter til hovedveien med kjøring gjennom boligområdet.

Opptatt av Bromstad

Reguleringsforslaget har vært til politisk behandling flere ganger, og Vasseljen har måtte vente på endelig avgjørelse før bygging kan starte.

- Hva gjør dette med prosjektet deres?

- Det ligger ingenting i vedtaket som stopper utbygging, og det er vi glad for. Uansett er det Bystyret som skal fatte endelig vedtak. Vi skal sikre at siste rest av Bromstad får en god utforming, noe familien har vært opptatt av og tatt ansvar for siden nedbyggingen startet på 1960-tallet, og nå vil vi gjerne ha et ord med i laget for tunet på Bromstad. Det er grunnen til vårt engasjement, sier han.

- Godt mottatt

- Hvorfor er det problematisk for dere med utkjøring til Bromstadvegen?

- At det blir inn- og utkjøring fra Bromstadvegen er nødvendigvis ikke verre for oss, men det øker helt klart ulykkesrisikoen for langt flere. Det er mye trafikk av elever til og fra skoler, og ikke minst til Leangen idrettsanlegg. Da snakker vi om langt flere naboer enn de som rammes av vårt opprinnelige forslag, sier Vasseljen.

Han sier prosjektet med utbygging av 60 leiligheter er blitt godt mottatt av både byantikvar og andre faginstanser som har vært involvert i arbeidet.

Mot tre stemmer

I formannskapet var det kun KrF, Venstre og MDG som gikk for gjennomkjøring langs Bromstadekra.

- Jeg forstår at beboerne hever sin røst, og bruker sin stemme. Gjennomkjøring vil skape noe mer krevende trafikksituasjon. Men denne saken handler om det store bildet, og ikke om alle som bor der trafikken vil gå. Vi må tenke på alle som trafikkerer Bromstadvegen, og det er ikke klokt at vi ikke hører på de samstemte høringssvarene, sa Geirmund Lykke (KrF).

Les også: - Må et barn ofres før politikerne forstår at dette er feil?

Mest hensiktsmessig

Tidligere har argumentet mot å kjøre direkte ut på Bromstadvegen vært superbussens inntreden i bybildet, og ikke skape unødvendige forsinkelser for den. Det fikk gruppeleder i Ap, Geir Waage, til å reagere.

- Det blir vanskelig med utvikling og fortetting av sentrale områder hvis vi ikke skal se på det som er mest hensiktsmessig. I dette området er det fullt mulig med fortetting, og direkte utkjøring slik man finner andre steder i byen. Det vil spare nabolaget for trafikk, sa han.

- Strålende

Lisbeth K. Schjelde, styreleder i velforeningen Bromstad selvbyggerfelt er glad for vedtaket.

- Strålende. Alle våre argumenter om myke trafikanter er tatt hensyn til. Vi er ikke imot selve utbyggingen, men det er adkomsten som har vært vårt anliggende, sier hun.

Vil ikke ha mer trafikk: Leder i velforeningen Bromstad selvbyggerfelt Lisbeth Schjelde står foran naboer og medlemmer i foreningen. De ønsker ikke mer trafikk gjennom Bromstadekra. Foto: RICHARD SAGEN

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Forslaget til rådmann og flere faginstanser (rød strek) er å legge adkomsten til de nye boligene på Bromstad Gård gjennom Bromstadekra, og ned til rundkjøringen i Kong Øysteins Vei. Beboerne ønsker at veien fra Bromstad Gård skal gå rett ut på Bromstadveien (grønn). Det fikk beboerne flertall for i formannskapet i går. Foto: Tiril Vik Nordeide, Adresseavisen