Anledningen var lanseringen av boka «RBK 100 år» skrevet av forfatter og Adresseavisen-journalist Geir Svardal, samt åpningen av jubileumsutstillingen i Thomas Angells gate.

- Det er viktig å markere et jubileum. Historien er viktig for alle, også for et fotballag, sier Gøran Sørloth til Adresseavisen.

Han viste spesielt til den stolte Rosenborgarven.

Samhold og glede

Sørloth var en av flere helter som var møtt frem for å sette sin signatur på jubileumsboka lørdag ettermiddag. Han var på slutten av 1980- og begynnelsen av 1990-tallet en målfarlig spiss, med 74 mål i eliteserien for Rosenborg. Han ble seriemester fem ganger.

- RBK har vært viktig ikke bare for byen, men for hele regionen. Laget har vært et felles holdepunkt for mange. Vi har skapt samhold og glede.

Boksignering: Gøran Sørloth, Christer Basma og Harald Sunde.

Selv er Sørloths beste minne fra RBK-tiden da laget ble seriemestre i 1985, samt da laget både vant serien og cupen i 1988.

- Vi vant mot Brann i cupfinalen i 1988. Det har alltid vært spesielt for meg å vinne mot Brann. Det er yndlingsmotstanderen, sier Sørloth, som ser frem til søndagens kamp på Lerkendal mot Brann.

- Det blir nok hjemmeseier, tipper han.

Blant andre stjerner som dukket opp lørdag for å signere jubileumsboka var Harald Sunde, Jan Hansen, Kåre Rønnes, Tor Kleveland og Svein Grøndalen.

En håndfull aktive spillere signerte også bøker. Blant dem var Mushaga Bakenga, Jørgen Skjelvik, Tore Reginiussen, Mike Jensen og Fredrik Midtsjø der.

Christer Basma prydet også buketten.

Ble overrasket

Roger Leistad er mangeårig RBK-supporter. Han fikk seg en overraskelse da han fant bilde av seg selv i jubileumsboka.

- Jeg har selv tatt vare på dette avisutklippet, men nå ble jeg overrasket, sier han, mens han blar i boka.

Fant bilde av seg selv i boka: Mangeårig supporter Roger Leistad.

Leistad har vokst opp på Øya i Trondheim. RBK har alltid vært et naturlig holdepunkt.

- Mitt beste minne fra RBK er da de vant serien i 1985. Da hadde de ikke vunnet serien på 11 år, sier Leistad, som også kan skilte med at han var på cupfinalen så langt tilbake som i 1971.

Forfatter av boka Geir Svardal, er godt fornøyd med responsen jubileumsboka har fått.

- Jeg vet ikke hvordan det er å spille 90 minutter for RBK, men lanseringen av boka føles som om jeg har spilt en avgjørende kamp og vunnet, sier han.

Historisk bildeutstilling

Adresseavisens fotoavdeling har fulgt RBK tett, og i anledning 100 årsjubileet har fotografene Kim Nygård og Kjell A. Olsen plukket ut noen av de beste høydepunktene fra avisens arkiver. De har fått god hjelp av tidligere fotballspiller Tor Kleveland.

Åpnet fotoutstillingen: Sjefredaktør Tor Olav Mørseth forteller om Adresseavisens rike bildearkiv av RBK. Intervjues av Bjørn Skjæran

Den historisk fotoutstilling, som står i Thomas Angells gate, ble åpnet av sjefredaktør i Adresseavisen, Tor Olav Mørseth.

- Adresseavisen har hyllemeter med bilder av RBK. Det er derfor fint at vi kan bidra til at noen av de beste bildene nå blir vist frem, sier Mørseth.

Bildet tå'n Ivers

Et av bildene som fikk spesielt mye oppmerksomhet, var av en jublende Harald Sunde.

- Det var en kamp mot Lyn i 1967. Den scoringen startet med pasning fra han Nils Arne Eggen, til meg, så videre til Tor Kleveland, som sentra videre til Ivers, som satt ballen i mål, forklarer Harald Sunde, mangeårig makker til Odd Iversen.

Kampen mot Lyn: Harald Sunde, mangeårig makker til Odd Iversen, forteller om hva som skjedde før scoringen den gang.

- Det var en scoring som gikk på trikkeskinner, supplerer forfatter Geir Svardal.

At draktene var helt uten reklamelogoer ble også kommentert av gutta.

Enorm utvikling

Tidligere fotballspiller og sportsdirektør, nå assistenttrener Erik Hoftun, mener utstillingen viser den enorme utviklingen som har vært innen fotballen.

Fin miks: Assistenttrener Erik Hoftun mener utstillingen viser den enorme utviklingen som har vært innen fotballen.

- Det er spesielt artig å se draktene og shortsene de hadde før. Jeg synes bildene representerer en god miks, sier han.

Utstillingen består av 29 utvalgte bilder. Den blir stående ut juni, for den som ønsker å se.