På vei tilbake fra tur onsdag ettermiddag møtte en gruppe barnehagebarn en elgokse som sto og beitet like ved veien til barnehagen. Barna og de voksne valgte å vente til elgoksen flyttet seg frivillig.

- De søkte skjul i ei bu som står borte i veien. Der ventet de i 45 minutter før elgen forsvant. Barna syntes det var veldig spennende, men nå sover de fleste, forteller Ruben Haug ved Trolla barnehage.

Ubehagelig nabo

Barnehagen har hatt jevnlig besøk av elgen og valgte i dag å varsle kommunens viltpatrulje.

- Vi har hatt denne elgen rundt barnehagen før og det er ubehagelig når vi har med ungene ut på tur. Vi vet jo ikke hvordan den vil reagere. Derfor syntes vi det var greit å ta den telefonen for sikkerhets skyld, sier Haug.

Når viltpatruljens Geir Lasse Aune nærmet seg elgoksen i Trolla sprang den til raskt skogs. Han konkluderte dermed at elgen neppe utgjorde noen fare for folk.

- Ikke aggressiv

Viltpatruljen i Trondheim kommune rykket ut etter bekymringsmeldingen fra barnehagen. De har fått flere slike meldinger fra området tidligere.

- Da jeg kom opp hit så jeg at det var en ganske stor elgokse. Men den virket ganske tam og trygg. Jeg sto bare 15 meter fra den, men da gikk den inn i skogen, så den virket ikke så farlig, forteller Geir Lasse Aune.

Han forteller at de er ekstra oppmerksomme på elg med spesiell oppførsel etter at det ble påvist skrantesjuke på elg i Trøndelag i fjor. Etter en kjapp runde i nærområdet kan viltpatruljens mann konstatere at elgen er borte fra området for denne gang.

- Hadde den oppført seg aggressivt hadde den blitt skutt. Men denne stakk når jeg nærmet meg. Dermed tror jeg ikke den utgjør noen fare, konkluderte Aune.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.