I den siste utgaven av podkasten OmAdressert sier politisk redaktør i Adresseavisen Tone Sofie Aglen at hun er forundret over hvor usynlige Frp er i Trondheim.

- Har dere vært i dvale, eller har dere gitt opp? spurte Aglen.

- Vi har vært for usynlige, og for lite spissa, innrømmer bystyrerepresentant og stortingspolitiker Sivert Bjørnstad (Frp).

Sent inn i Nidarø-debatt

- Jeg tror det handler om at vi i fire år har konsentrert oss veldig om å være et skikkelig og ordentlig regjeringsparti, og det har gått på bekostning av politikken. Vi er veldig profesjonelle, også i Trondheim, sier Bjørnstad.

- Hvem har skylda?

- Dette er hele bystyregruppa sitt ansvar, sier Bjørnstad.

Bystyrerepresentant Mats Ramo er enig.

- Vi har ikke vært flinke nok til å skape egne saker, vi ser jo at for eksempel at Geirmund Lykke og Ingrid Skjøtskift er flinkere. I Nidarø-debatten kom vi for sent inn, da var dagsorden allerede satt, sier Ramo.

Mats Ramo (Frp)

Les også: Frp presser på for pils i parken

Bortreist kommunalråd

Gruppeleder og kommunalråd Elin Marie Andreassen synes denne debatten er en fin påminnelse.

- Vi må bli mer synlig enn det vi er. Med den store koalisjonen vi har i Trondheim i dag, og Høyre som legger seg så tett på Ap i mange saker, må vi de neste to årene få frem at vi er det klareste alternativet til dagens flertall. Jeg og resten av gruppa har litt å gå på her, sier Andreassen.

Adresseavisen har hentet inn tall på forfall til formannskapet. Det er Andreassen som oftest er bortreist: På fem av 15 møter hittil i år har hun ikke møtt. Også andre medlemmer av formannskapet har vært forhindret fra å møte, men deres forfall skyldes i stor grad presserende arbeid eller at de er syke.

- Hvorfor er du såpass mye bortreist?

- Jeg kunne vel skrevet presserende arbeid på noen av dagene. Det har vært en konferanse og kursvirksomhet utenfor Trondheim, sier Andreassen.

- Kursvirksomhet som en del av jobben som kommunalråd?

- Det har vært kompetanseutvikling som vi har satt av en del midler til. Jeg har vært på kurs som handler om lederutvikling, sier Andreassen.

Les også: Frp-Eriksson til sjømatbransjen

Trenger faglig påfyll

Som kommunalråd får man full lønn uavhengig av hvor mange møter man er på, og Andreassen sier arbeidet med sakene er stort sett det samme uavhengig av om man er til stede eller ikke.

- At du er såpass mye borte, er det et uttrykk for at du er litt lei av politikken?

- Nei, snarere tvert imot, at jeg innser at jeg har behov for å bli mer synlig, og trenger faglig påfyll. Det er ingen dramatikk i at jeg har vært borte, sier hun.

- Hvordan skal dere bli mer synlige?

- Vi må bruke den lange valgkampen frem til 2019 på å vise frem hva som skiller oss fra de andre. Jeg er glad for at ideologiske saker har vært litt mer fremme i det siste, her ser man at vi er et tydelig alternativ, sier hun.

Flink gruppeleder

Både Ramo og Bjørnstad er godt fornøyde med gruppeleder Elin Marie Andreassen.

- Hun er en god ombudsperson og hun er flink med innbyggerkontakt. Så må vi alle bli flinkere i kontakt med media, sier Ramo.

Sistemann i bystyregruppa - Morten Ellefsen - er også enig at de er for lite synlige.

- Jeg har ingen klar oppfatning av hvorfor det er slik, og jeg synes ikke man skal lete etter ting å være uenig i bare for å skape debatt. Politikken bærer for mye preg av det, synes Ellefsen.

Morten Ellefsen (Frp)

Omadressert

Du kan lytte til Adresseavisens podkast via denne linken, eller ved å klikke på bildet nedenfor. Bruker du iTunes, så finner du podkasten via denne linken.