- Treet traff meg midt over hodet, og både jeg og barnebarnet i vogna ble slått over ende, sier Britt Inger Johansen.

- Jeg er glad jeg har såpass god helse, ellers ville det ha gått mye verre. Det kunne endt med dødsfall, enten hos meg, gutten eller oss begge, sier Johansen.

Det var mandag morgen at Johansen skulle passe barnebarna på Hallset, mens foreldrene forberedte barnebursdag til dagen etter.

- Dårlig merket

Hun hadde akkurat levert storesøster i barnehagen, og var på vei tilbake med lillebror på ett år i tvillingvogn da hendelsen inntraff: I det hun kommer inn på fortauet i Waldemar Aunes vei på Hallset, treffer et tre henne midt over hodet.

- Vi hadde akkurat gått over veien. Der passerte det en lastebil, så vi gikk forsiktig. Jeg så et skilt der det sto «trepleie», men det var ingen annen fysisk merking eller hindringer på fortauet. Det var ingenting som tydet på at noen holdt på å felle et tre, sier Johansen.

Sammenstøtet førte til at Johansen fikk et kraftig hakk i hodet. Barnevognen veltet, men hun tror ikke ettåringen ble truffet av treet eller greinene.

Kunne gått verre

- Blodet begynte å sile fra hodet, og telefonen min ble tilgriset av blod, men jeg var mest opptatt av at babyen ikke var skadd. Hadde treet truffet ham, hadde det ikke vært noe baby i dag, sier hun.

Johansen fikk ringt sønnen sin, og både hun og babyen ble kjørt til St. Olavs Hospital for undersøkelser. Der fikk hun konstatert lettere hjernerystelse, i tillegg til forslått panne, nese og hode. Barnet har tilsynelatende ingen skader.

- På grunn av strålingsfaren kunne de ikke ta CT av barnet, men han virker uskadd. Jeg har smerter i muskulaturen som tok av for trykket mot hodet, og har fått beskjed om å ta det rolig en stund fremover. Hadde jeg vært benskjør, ville jeg ha fått brudd på hjerneskallen, sier Johansen.

Samtidig som hun er svært takknemlig for hjelpen hun fikk fra naboene i nærheten, er hun kritisk til måten trefellingen foregikk på.

Vil anmelde saken

- Dette skjedde i et nabolag på Hallset, i et område der det ferdes mange barn på vei til skole og barnehage. Så vidt jeg kunne se var det bare to karer i sving, en som felte treet og en som holdt utkikk. De påsto at de hadde ropt på meg, men jeg hørte ingenting. De virket helt handlingslammet, sier Johansen.

Så snart hun kommer i bedre form, kommer hun til å anmelde hendelsen.

- Heldigvis gikk dette bra, men det skyldes ikke firmaet som felte treet. De viste total mangelfull kunnskap om sikring. Dette er grov uaktsomhet. Alt jeg så var et lite skilt der det sto «trepleie». Det skal ikke være mulig å gå inn i et område der det felles trær. Det var bare flaks vi ikke ble drept, sier Johansen.

Adresseavisen har vært i kontakt med firmaet som felte treet. De ønsket ikke å kommentere saken mandag kveld.

Johansen fikk konstatert lettere hjernerystelse, i tillegg til forslått panne, nese og hode. Hun måtte også sy flere sting i hodebunnen. Foto: MORTEN ANTONSEN
Johansen mener området burde ha vært bedre sikret. Foto: MORTEN ANTONSEN