I Korsvika søndag var sjøen grå. Hva som skjuler seg på havets bunn, var ikke lett å se med det blotte øye.

- Jeg gleder meg til å se hvordan det er under vann. Jeg tror bunnen er finere enn på Pirbadet. Der er det bare fliser. Dessuten er nok vannet mye kaldere, sier en forventningsfull Dennis Stenbro (11), før han skal i vannet.

Dennis er en av åtte barnedykkere som i vinter har trent på fridykking. Søndag var han i puljen som fikk Trondheim fridykkerklubbs første sertifikat i fridykking til barn.

Foreldre i vannet

Hvert av de åtte barna har hatt en voksen med seg i vannet på trening. Mamma Lill Strand har deltatt på kurset sammen med Dennis. Også hun har hatt utbytte av de ti treningstimene de har vært igjennom.

- Jeg har lært å dykke dypere, og jeg har lært å utligne, forteller hun.

Les også: Fridykkere hentet opp 750 kg søppel

Kurset er populært.

- Vi har stadig forespørsler om å starte kurs for barn. Derfor gikk vi i gang med det første kurset for barn i vinter, med deltakere fra syv til elleve år, og deres foresatte, sier Magnus Sandberg, instruktør i Trondheim fridykkerklubb.

At det nettopp ble et kurs i fridykking for Lill og sønnen skyldtes at Dennis alltid har trivdes godt i vann.

Knurr

Etter grilling på stranda er spente unger klare for sitt første dykk i havet. Våtdrakt, blybelte, snorkel og dykkemaske må man ha. Alle dykker under uten annen luft enn det de har i lungene.

Til tross for litt grumsete vann, er ettermiddagens store opplevelse et møte med en knurr under vannoverflaten.

- Det viktigste vi lærer barna er å være rolig. Det må du være for å klare å holde pusten, forklarer instruktør Andreas Asheim.

Les også: Ny verdensrekord i fridykking

- Mange av Idrettsgrenene har et høyt tempo. Her er det tvert imot viktig å kontrollere pusten og være rolig, sier Magnus Sandberg, som mener nærheten du får til naturen også er viktig.

Helårssport

Trondheim fridykkerklubb startet opp av voksne fridykkere for halvannet år siden, og hadde det første året stort sett treninger og turer for voksne.

- Vi har mange ulike aktiviteter. Vi jakter også under vann med harpun, forteller instruktørene.

- Vi planlegger også et kurs havfruedykking. Det betyr dykking med en monofinne, en slik havfruer har, forteller Runa Hjertø.

Scott Sjølie var en av ungene som var i Korsvika søndag ettermiddag.

Selv om dykking er mest behagelig å drive med når vannet er varmt, beskriver instruktørene den som en helårssport, også i Trøndelag.

- Det kommer an på tykkelsen på drakta, forklarer de.

På spørsmål om hva det koster å investere i utstyr til fridykking, er svaret rundt 4000 kroner.

Lek og morro: Det kan være like morsomt å være over vann, som under vann.

- Vi er en klubb som fortsatt er i etableringsfasen. Håpet er at vi etter hvert skal ha drakte til utlån, spesielt til barn, sier de.