Rune Svorkås, sønnen og hundene til familien var nede i kjelleren da styrtregnet i Melhus startet søndag kveld.

- Sønnen min ropte at det boblet fra rørene. Jeg gikk inn i det andre rommet og så at det flommet vann opp fra toalettet og sluket, sier Rune Svorkås.

Vannet oversvømte gulvet på kjelleren mens Svorkås forsøkte å redde det de kunne av verdier.

- Vi måtte gi oss fordi det var for mye vann. Det rant vann gjennom kjelleren i fire timer, sier han.

Rune Svorkås er oppgitt etter at vannet flommet inn i kjelleren hans igjen.

Fortsatt vann i kjelleren

Dagen derpå er hundesengen i hjørnet fylt med kloakkslam. En paraply ligger opp ned i slammet midt på golvet. Den svære tv-skjermen står høyt og ser ut til å ha berget. Men rundt om i kjellerstua er det mye som er ødelagt og vannet har trukket inn i golv og vegger. Polygon er tilkalt og i ferd med å pumpe slamvannet ut av rommet. Mye rant ut over dørstokken, men ennå ligger det et lag av illeluktende skitt igjen.

Svorkås anslår han at det fortsatt er mellom 10 og 15 centimeter med vann i kjelleren. Han tror at han kommer til å må rive både vegger og legge nytt gulv for at kjelleren skal bli beboelig igjen.

- Det kommer noen for å se på skadene. Kloakklukta forplanter seg i hele huset, så jeg vet ikke om vi får til å bo her akkurat nå. Vi vurderer hva vi skal gjøre videre, sier Svorkås.

Slik ser det ut i kjelleren dagen etter flommen.

SE VIDEO FRA FLOMMEN

Store skader

Reparasjonene etter forrige flom var ferdige for omtrent et halvår siden. Svorkås anslår at det kommer til å koste mellom 300 000 og 400 000 kroner å pusse opp kjelleren på nytt etter flomvannets herjinger søndag kveld.

- Forrige gang gjorde jeg en del av arbeidet, men det orker jeg ikke denne gangen. Nå skal jeg aha andre til å gjøre arbeidet. Jeg får nesten lyst til å flytte. Det er ikke noe trivelig at slikt skjer. Det fører med seg mye ekstra arbeid, selv om man har forsikring, sier Svorkås og rister på hodet.

Flommen flyttet grusen

Bilen til familien sto utenfor huset da vannet begynte å flomme over. Mandag morgen sto den parkert i en grushaug som vannet hadde tatt med seg.

- Vi må ha den på bilverksted for å finne ut hvor mye skader det er på den, sier Svorkås.

Mye av vannet er borte, men ute på åkeren er det ennå en liten innsjø. Det er en del vann som skal vekk ennå, samtidig som det kommer påfyll gjennom mer regn. Vannet må bort først. Det er også mye jobb som gjenstår med å flytte all steinen, grusen og jorda som flommen har flyttet på.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter