Helsen til foreldrene mine blir dårligere. Har de rett til hjemmesykepleie eller sykehjem?

Familien har innsett at de trenger hjelp fra helsevesenet for å ta vare på sine aldrende foreldre. Nå lurer de på hvilke rettigheter de har når det kommer til hjemmesykepleie og sykehjem.

Familien lurer på hvilke rettigheter de aldrende foreldrene har (illustrasjonsfoto).  Foto: SCANPIX

Foreldrene mine er 87 og 89 år, og alderdommen sliter på dem både fysisk og mentalt. Min mor har begynnende demens, noe som krever at faren min i større grad må ta seg av henne i hverdagen. Han er selv syk, og svært dårlig til beins. Som verge til foreldrene mine, har mannen min og jeg i flere år brukt mye tid på å ta hånd om dem. Nå har vi innsett at vi trenger bistand fra helsevesenet. Hvor skal vi henvende oss for å få informasjon om hjemmesykepleie og sykehjemsordningen?