I Lade hundepark møter vi Trond Elvheim med schæferne Diego og Kondor. Sammen utgjør de et team som nå tilbyr sine tjenester via det ferske nettstedet Dogley.com.

- Jeg tilbyr hovedsakelig dagspass av andres hunder og lufting eller lange gåturer via dette nettstedet. Jeg tror det er et stort behov for et slikt tilbud også blant hundeeiere i Trondheim. Dette er et godt tilbud til de som enten har hunden hjemme alene hele dagen eller hundeeiere som trenger litt avlastning, sier 25-åringen.

100 hundepassere i Norge

Hundepasstjenesten Dogley ble etablert i Danmark for ett år siden og fungerer på samme måte som boligutleie via Airbnb. Hundepasserne bestemmer selv hva de tar betalt og når de er tilgjengelige. Firmaet har hovedkontor i Danmark, men har nå etablert avdelinger både i Sverige og Norge. Så langt har 100 hundepassere registrert seg i Norge.

- Vi startet opp i Norge i april i år og har siden den gang sett en jevn økning i både hundepassere og hundeeiere. Vi har så langt cirka 1000 hundeeiere som har registrert seg og som ønsker å benytte tjenesten i Norge, forteller direktør og gründer i Dogley, Thomas Keller.

Direktør Thomas Keller startet opp hundepassfirmaet Dogley i 2016. Tjenestene er basert på delingsøkonomi og har hittil cirka 100 hundepassere og 1000 registrerte hundeeiere i Norge. Foto: dogley.com

En bedre opplevelse

Keller fikk ideen til Dogley etter å ha forsøkt å finne en god hundepasser til familiens hund Molly. Molly likte ikke å være i kennel fordi hun savnet menneskelig kontakt og omsorg. Keller mener hundepass basert på delingsøkonomi gjør det å sette bort en hund til en bedre opplevelse for både hund og eier. Hundene som passes via nettstedet er også forsikret om det skulle skje uhell eller hunden blir syk.

- De som har hund vil jo hundens beste. Via Dogley er de sikret at hunden får godt stell og god behandling fra kvalifiserte personer som elsker hunder, forklarer Keller.

Lek og sosialisering bør være en viktig del av en hunds hverdag, mener hundepasser Trond Elvheim. Foto: Frank Lervik

- Hundene er mine barn

I Trondheim og omegn finnes det i dag litt over ti registrerte hundepassere. For å bli godkjent som hundepasser måtte Trond Elvheim sende inn en fyldig søknad der han måtte fortelle om sin erfaring med hunder. Han tar 200 kroner for dagspass av én hund og en lengre luftetur koster en hundrelapp.

- Jeg har alltid hatt hunder rundt meg, og jeg behandler andres hunder som mine egne. De er mine barn. Begge er veldig godt sosialisert og går bra sammen med alle andre hunder, uavhengig av størrelse og rase. Jeg håper tjenesten blir mer kjent så jeg får noen oppdrag etter hvert. Så langt har det vært veldig rolig, forklarer Elvheim.

- Genialt

I hundeparken møtte vi også hundeeier Tine Holten. Hun hadde ikke hørt om den nye hundepass-tjenesten.

- Nei, men det høres jo genialt ut. Det er ikke alltid like lett å få alt til og gå opp i hverdagen for oss hundeeiere. Mange hunder tilbringer mye tid alene og det er ikke bra.

Hundeeier Kine Holten hadde ikke hørt om tjenesten, men syntes det hørtes ut som et supert tilbud for hundeeiere som ikke får hverdagen til å gå i hop. Foto: Frank Lervik

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter