Overvik-saken kan sprenge Otterviks brede allianse

SV-topp Ottar Michelsen sier de store byutviklingssakene som venter selvfølgelig kan føre til at dagens politiske flertall i Trondheim ryker.

Overvik-saken skal etter planen behandles i begynnelsen av september. Kommunalråd for SV, Ottar Michelsen, sier at dersom planen ikke sikrer målene i klimapolitikken, kan saken føre til at det politiske samarbeidet i Trondheim ryker.   Foto: Kim Nygård

I Adresseavisen fredag kom SV-nestleder Snorre Valen med sterk kritikk av den brede sentrum-venstre-alliansen i Trondheim. Ifølge den avtroppende stortingsrepresentanten er ikke Trondheim lenger et politisk forbilde, og det er for mange partier som styrer til at det er mulig å lage politikk. Valen var også sterkt kritisk til at det styrende flertallet ikke er enige i de store og viktige byutviklingssakene – der Ap går til Høyre og Frp for å få flertall.