- De som er på bildet passerte elgen kanskje på én meters avstand. Etter at de på bildet hadde gått forbi, kom elgen ruslende på veien. Den passerte flere folk som ikke så ut til å være spesielt nervøse, forteller Ivar Jørpeland.

Han bruker Bymarka i Trondheim både sommer og vinter, men dette er første gang han ser elg der.

- Rart at folk ikke var mer redd

- Jeg stod på hytta på Grønlia da elgen kom. Folk som gikk forbi den var ikke skvetne. Det forundret meg, selv om elgen så ut til å være rolig. Jeg snakket med en av dem som jobber på Grønlia. Han sa at elgen har holdt til der en stund, sier Jørpeland.

Elgoksen som har holdt til ved Grønlia den siste tiden er antagelig halvannet år gammel.

- Vær forsiktig

Seniorforsker hos Norsk institutt for naturforskning (NINA) i Trondheim, Erling Johan Solberg, sier at folk bør være aktsomme når de får nærkontakt med elg.

Se video: Her angriper elgen Leah Lovise (8)

- Det er risikosport å nærme seg et vilt dyr. Statistisk sett er det ku med kalv i juni måned som kan være mest stygge med folk. Men også elgokser i brunst kan ta feil av rivaler blant elgokser og mennesker. Da er det mest  klauvene de bruker som våpen, men det er sjelden vi hører om elgokser som angriper. Det generelle rådet er uansett å være forsiktig i møte med elg, sier Solberg.

Les også: - Var som å fôre ei ku

Ungdyr mer oppsøkende

Han sier også at det er relativt sjelden at folk får slik nærkontakt med elg. Elgen det er snakk om her, er høyst sannsynlig halvannet år gammelt. Da er den sendt vekk fra mor i mai da elgkua da har fått ny kalv (eller flere).

Her spaserer elgen på veien ved Grønlia, mens folk tar bilder av den. Foto: Ivar Jørpeland

- Det vanlige er da at den oppholder seg i nærheten av kua og den nye kalven, men den går og suller rundt på egen hånd til den finner ut hva den skal gjøre.

Se elgen svømme i Jonsvannet

- Hvorfor blir elgen så nærgående?

- Det er vanskelig å si, da det er sjelden det skjer. Ofte forbinder vi slik kontakt med mennesker og elg med syke dyr, men det virker ikke som det er slik i dette tilfellet. Disse ungdyrene er noe mer naive og sosialt oppsøkende enn fullvoksne dyr, men det er likevel ikke vanlig at den kommer så tett på folk, sier Solberg.

Se video: - Vi ble angrepet av elg

Han kan også tenke seg at denne elgen ikke har dårlige erfaringer med mennesker da den kanskje for det meste oppholder seg i en del av Bymarka det ikke foregår jakt.