Kaos og stillestående køer preget trafikksituasjonen i Trondheim onsdag ettermiddag.

Fullstendig stopp

Hans Jørgen Nilsen gikk på buss nummer seks i Innherredsveien i 16-tida.

- Bussen var stappfull av studenter som kom fra Rotvoll. Når vi kom inn til sentrum ble det fullstendig stopp. Det ble veldig varmt etter hvert og alt tok fryktelig lang tid. Stemningen på bussen var likevel ganske god, forteller Nilsen.

- Det var relativt god stemning på bussen og jeg hadde heldigvis sitteplass, forteller Hans Jørgen Nilsen. Foto: privat

45 minutter på 450 meter

Han forteller at bussen brukte 45 minutter fra Nova til Munkegata. Dette er en strekning på cirka 450 meter. Nilsen håper og tror kaoset kun var et resultat av uheldige omstendigheter.

- Det måtte være en hel haug med uheldige omstendigheter. Jeg er stort sett veldig fornøyd med AtB, men i går tok turen fra Innherredsveien til Flatåsen en time og femten minutter. Mot normalt en halvtime, sier Nilsen.

Mye skjedde samtidig

Ifølge Vegtrafikksentralen var det flere faktorer som førte til unormalt lange køer i Trondheim sentrum onsdag. Blant annet feil i lyskryssreguleringen i Prinsenkrysset og en trafikkulykke på Leangensletta som førte til at Strindheimtunnelen ble stengt. At Høyskoleringen er stengt og at Innherredsveien er stengt for gjennomkjøring i forbindelse med miljøgateprosjektet, gjorde situasjonen enda verre.

Se hvordan trafikken flyter der du skal kjøre i Adressa.nos sanntidskart.

- Ikke bra

AtB beklager at mange busser hadde problemer med å komme seg frem i Trondheim sentrum onsdag, men sier det er lite de kan gjøre når all trafikken står.

- Å sitte på bussen i 45 minutter på en så kort strekning er ikke bra. Men når slike situasjoner oppstår er det ikke stort vi får gjort. Der det ikke er kollektivfelt blir vi en del av det helhetlige trafikkbildet. Når alt annet står stille står vi også stille, forklarer direktør for kommunikasjon og drift i AtB, Grethe Opsal.

- Det er flere store arrangementer i Trondheim resten av uka, samtidig som det er innrykk av studenter og skoleelever. Vil dette påvirke bussavgangene?

- Vi tror det skal gå bra. Vi øker kapasiteten når det er store ting som skjer og har dialog med studiestedene for å tilpasse kapasiteten til studiestedene i den grad det lar seg gjøre. Men vi oppfordrer alle våre passasjerer til å beregne litt ekstra tid når de vet det er mange som skal reise på samme tidspunkt, sier Opsal.

- Beregn ekstra god tid når du vet det er mange som skal reise samtidig, oppfordrer direktør for kommunikasjon og drift i AtB, Grethe Opsal. Foto: AtB

August er spesiell

Denne uken startet AtB opp med sine høstruter. Der er det gjort justeringer av både avgangstider og antall avganger.

- Overgangen til høstrutene har gått relativt bra, men det tar som regel litt tid før passasjerene har satt seg inn i endringene. August er en spesiell måned der mye skjer i Trondheim, men det går seg som regel raskt til. I år har vi økning av antall avganger på flere ruter som gjør at tilbudet blir bedre for kundene, presiserer Opsal.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.