Like nord for bomstasjonen på Være står et nyoppusset uthus. På taket henger en kar fra en lift i full gang med å male på den andre stjerna over Rosenborgs velkjente logo.

- Det var ei gammel redskapsbu som holdt på å forfalle. Da jeg ikke fikk tillatelse til å bygge ei ny, restaurerte jeg bygget som stod her. I den prosessen fikk jeg en idé: Vi maler Rosenborg-logoen på taket! Og slik ble det, forteller uthuseier Øystein Siim.

Holdt på siden mai

Han har vært ihuga RBK-supporter siden 70-tallet og har hatt sesongkort siden 1988. Siim, kompisen Arne Martinsen, og noen andre venner har holdt på med maleprosjektet siden mai.

- Det var jo ikke akkurat malevær den første delen av sommeren. Det tok også mye tid å måle opp og gange opp fra den orginale logoen. Det var et underlig styr, men det gikk bra takket være Arne. Om det kommer noen med millimetermål og sjekker vil de finne ut at logoen er helt korrekt, forteller Siim.

Øystein Siim eier redskapsbua som nå er ferdigpyntet til torsdagens kamp mot Ajax. Foto: Frank Lervik

God respons

I løpet av den halvtimen Adresseavisen er på stedet er det flere bilister som hilser med bilhornet og viser tommelen opp.

- Folk smiler, jubler og kauker. Det virker som alle synes dette er et kjempebra påfunn, flirer 58-åringen.

Selv om det er litt tilfeldig blir taket ferdigmalt akkurat i tide til årets viktigste kamp. Torsdagens kamp mot Ajax avgjør om RBK kvalifiserer seg til Europa League.

- Vi har stått på litt ekstra denne uka for å få alt ferdig til kampen. Det gjenstår bare litt finarbeid så er alt ferdig, sier Siim.

- Skal du på kampen?

- Selvfølgelig!

- Har du et tips?

- Jeg håper virkelig de kommer seg videre i Europa. De har en gyllen mulighet nå og jeg håper de blør for drakta. Jeg tror det bare blir uavgjort, men da går jo Rosenborg videre uansett.

- Maler du over logoen på taket om RBK taper?

- Nei, langt ifra. Taket skal være som det er!

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter