Flyktningene og Astrid S. er Rennebus største suksesser:

- Kom heller til Rennebu, Listhaug!

Integreringsminister Sylvi Listhaug drar til Rinkeby for å se på svenske tilstander. I Rennebu ville hun fått en norsk suksesshistorie.

Skogsarbeid Fem flyktninger fra Eritrea er utdannet i skogs- og ryddearbeid i løpet av det siste året. Fra venstre: Negasi Tesfagergsh, Amahadari Teklemica, Yonas Debas, Asmerom Feshatsion og Kiflay Ghebreab. 

Adresseavisen har intervjuet 47 trønderske ordførere, blant annet om hva som har vært kommunens største suksess de siste fire årene. Og én historie går igjen hos flere: Flyktningene er vår største suksess. I et Distrikts-Norge der den største utfordringen er å opprettholde folketallet, fyller mottaket av flyktninger et behov – for befolkningsvekst. Ordførerne Adresseavisen har snakket med forteller at selv om flere var skeptiske på forhånd, har integreringen godt veldig bra.