Nylander døde 25. august etter et kort sykeleie.

- Per var rett og slett en høvding i norsk eiendomsmegling. Ordet «integritet» er det jeg tenker på om Per. Det er en egenskap alle meglere bør ha. Han var en eminent fagmann, og behandlet enka etter Jørgen hattemaker på samme måte som han tok i mot de høye herrer, når de kom og skulle kjøpe eller selge bolig. Det sier Peder N. Raknes.

Raknes lærte meglerfaget hos Per Nylander i Trondheim, før han senere åpnet en meglerforretning i Molde.

I tre generasjoner

Eiendomsmeglerfirmaet Ø. Nylander ble etablert i 1936 av Ørnulf Nylander. Virksomheten ble overtatt av sønnen Per Nylander i 1960. I 1997 overlot han driften til sin sønn Per Ø. Nylander (55), som etter noen års opphold igjen driver eiendomsmegling i et selskap som heter Meglerhuset Nylander.

Midtbyen-patriot

Per Nylander var Midtbyen-patriot på sin hals. Han hadde mange meninger om Midtbyens utvikling. Engasjementet for Midtbyen var forankret i at Nylander var glad i byen sin. Peder N. Raknes peker på at hans samfunnsengasjement også kom eiendomsmeglerbransjen til gode. Han var styreleder i Norges Eiendomsmeglerforbund fra 1975 til 1980, og ble senere æresmedlem i forbundet.

Innsats for opplæring

Ifølge Raknes la Per Nylander ned stor innsats for opplæring av eiendomsmeglere, og brukte mye tid på myndighetskontakt i skjæringspunktet mellom eiendomsmegling og boligbygging. Ifølge Raknes har Nylander hatt de fleste verv det er mulig å ha i eiendomsmeglerbransjen.

Per Nylander bisettes fra Vår Frue kirke fredag 8. september.