Parlamentarisk leder i Sp og stortingstopp i Nord-Trøndelag, Marit Arnstad:

- Kortslutning at Norge blir hengende etter på grunn av oljepengene

Tidligere oljeminister Marit Arnstad (Sp) fastslår at Norge vil utvinne olje i flere tiår ennå. Mulig samarbeidspartner, Lars Haltbrekken (SV), mener det kan bli et tapsprosjekt.

Sp-topp Marit Arnstad avviser at det er knyttet risiko til at staten investerer i ytterligere oljeutvinning. - Det er god etterspørsel etter norsk olje og gass, fastslår den tidligere olje - og energiministeren.  Foto: Sebastian S. Bjerkvik

I Adresseavisen fredag uttalte flere trønderske næringslivsledere at de ikke ville investert penger i oljevirksomhet – av ulike årsaker. En av dem, investor og gründer Jan Håbrekke, solgte seg ut av oljeinvesteringene i 2014, og nå investerer han kun i mer bærekraftige markeder.