- Det blir smalt å la alt handle om integreringspolitikk

Høyres Elin Rodum Agdestein ber Fremskrittspartiet i Nord-Trøndelag vise visjoner for Trøndelag.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug omringet av pressefolk og livvakter under sitt omstridte besøk i Rinkeby i Stockholm sist uke. Bydelen er kjent for svært høy innvandrerandel i befolkningen og store sosiale problemer.  Foto: Frank Cadamarteri

Saken oppdateres.

Agdestein viser til at integreringsminister Sylvi Listhaugs besøk i Trøndelag nok en gang vil gi oppmerksomhet omkring det Fremskrittspartiet har kjørt frem som den viktigste saken i valgkampen. Altså innvandring og integreringsspørsmål.

LES KOMMENTAREN: Sperregrensebingo

- Når man skal representere regionen må man vise hva slags politikk man har for Trøndelag. Det blir smalt å kun konsentrere seg om integrerings- og asylpolitikk, selv om det også er viktig. Vi har jo en bred enighet om en streng innvandringspolitikk i Stortinget. Da har vi også et ansvar for å bygge ned barrierer og forhindre konflikter, sier Agdestein.

LES OGSÅ: - Det skumleste i denne valgkampen er at det har skjedd noe med Høyre

Hun viser til at det å sikre jobber og trygghet for næringslivet i regionen, er det viktigste.

Uenige. Høyres Elin Agdestein har tidligere blitt kritisert for jobben hun gjør som stortingsrepresentant, av Frps Espen Teigen. Hun ber nå Frp komme med mer enn bare innvandringspolitikk i sin valgkamp i Nord-Trøndelag.  Foto: Therese Alice Sanne

 

- Det som er viktig for oss i Høyre er å vise mer bredde i det vi jobber med. Det handler blant annet om å sikre et livskraftig næringsliv og en god forsvarspolitikk. Vi må vise visjoner for regionen.

LES OGSÅ: Venstre-toppenes bønn til Solberg: – Skift ut Sylvi

Listhaug skal sammen med førstekandidat for Frp i Nord-Trøndelag, Espen Teigen, blant annet besøke voksenopplæringen i Steinkjer under turen til nordfylket. Der skal hun undervise elever i temaet likestilling, som er en del av det nye faget «Norsk kultur og norske verdier».

- Jeg er gammel lærer, og syns det hadde vært litt artig å prøve det opplegget som er lagd for verdier. Jeg mener det er kjempeviktig at vi lærer bort våre verdier til dem som kommer. Det er ikke lett å forstå et helt annet samfunn når du kommer fra andre steder i verden. Da har jeg lyst til å prøve litt gamle kunster, sa Listhaug til Trønder-Avisa tidligere denne uken.

LES OGSÅ: Sylvi-kaos i Rinkeby

Både hun og hennes rådgiver, Teigen, har benektet at besøket er et rent valgkampstunt, selv om det er godt timet og de skal jobbe med valgkamp blant annet i Stjørdal.

Teigen har tidligere vært svært kritisk til den jobben de nordtrønderske stortingsrepresentantene, blant annet Elin Agdestein, gjør.

- Flere vil jo hevde at dette kun er for å gi deg, hennes medarbeider, drahjelp i valgkampen, hva sier du til det, Teigen?

- Det er kjempebra for oss. Kampen om mandatene er jo så tett i Nord-Trøndelag. Det er kjempeartig at hun hjelper oss ta mandatet der, sier Espen Teigen.

På forsiden nå